Visiems puikiai žinomas amerikiečių režisierius Woody Allenas pirmą kartą savo kūrybos istorijoje filmą kūrė ne gimtajame Niujorke, o Londone.

„Lemiamas taškas“ – komišką drama apie nelaimingus įsimylėjelius, pasiklydusius tarp aistros ir godumo, kuriuos vaidina jauni talentai – britas Jonathanas Rhysas Meyersas ir amerikietė Scarlett Johansson.

„Scarlett Johansson taip sužavėjo režisierių, kad jis iš karto pakvietė aktorę vaidinti kitame savo filme „Scoop“, kuris kaip tik dabar montuojamas“, - pasakojo festivalio programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

Kino apžvalgininkas teigia savo ausimis girdėjęs, kaip Woody Allenas Kanų kino festivalio spaudos konferencijoje vadino Johansson savo mūza.

Kanuose „Lemiamam taškui“ griaudėjo plojimai ir puikios recenzijos. „Kino pavasario“ organizatoriai tikisi, kad naujausias Woody Alleno filmas nepaliks abejingų ir per festivalio uždarymą.

Pasibaigus festivaliui, balandžio 7 dieną, penktadienį, ištikimiausi festivalio žiūrovai galės pamatyti geriausiais išrinktus „Kino pavasario“ filmus.

Organizatoriai nutarė padovanoti pakartotinius filmų „Geltonojo šuns uola“, „Ledkalnis“, „Gronholmo metodas“, „Nuo grabo prie grabo“, „Eik ir tapk“, „Rojaus vartai“ seansus. „Susidomėjimas toks didžiulis, kad į tam tikrus filmus nebebūdavo net stovimų bilietų.

Norime žiūrovams suteikti paskutinę galimybę pamatyti svarbiausius kino kūrinius, kurie po to jau niekuomet nebus rodomi Lietuvos kino teatruose“, - sakė festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją