Į iskirtinį renginį atvyko kviestiniai svečiai – Iron Vytas, Simonas Pham, Antanas Jakimavičius, broliai Lavrinovičiai su antrosiomis pusėmis ir kt.

Pagrindinio aktorių duetų teko rimtai paieškoti

Aktorių paieška naujajam filmui buvo nelengva. Režisieriui Ruslanui Abdulajevui ir jo komandai teko gerokai paplušėti, kol sulipdė patrauklų pagrindinį duetą.

Sėkmingo verslininko Jokūbo vaidmenį atlieka egzotinio gymio žinomas lietuvių modelis ir aktorius Simonas Tuen Pham:

„Dėl sudėtingo vaidmens beveik visi aktoriai jo atsisakė, o kiti šios užduoties tiesiog negalėjo įveikti. Likus savaitei iki filmavimo prodiuserė susisiekė bene su visais, kurie galėjo atitikti personažo tipą, taip pat – su Simonu, tačiau jis neturėjo jokios aktorystės patirties. Nusprendžiau surizikuoti ir, turiu pasakyti, esu nustebintas – mums pasisekė!“, – pasakoja režisierius.

Simonas po premjeros dėkojo Ruslanui už suteiktą galimybę, pamokas ir pridūrė, kad su nekantrumu laukia žiūrovų reakcijų: „Tai – nepakartojama patirtis. Nuoširdžiai stengiausi kuo geriau atlikti savo vaidmenį ir nuolat klausiau režisieriaus, kaip dar galėčiau tobulėti filmavimo aikštelėje.“

Tuo tarpu įveikti Kotrynos vaidmenį, pasak Ruslano Abdulajevo, išvis galėjo vos kelios kandidatės: „Aktorei Ugnei Zavistauskaitei pavyko. Ji giliai išanalizavo savo veikėjos charakterį ir vaidmenį atliko būtent taip, kaip įsivaizdavau.“

Vis dėlto net ir profesionaliai aktorei filmuotis šiame filme buvo sudėtinga. Labiausiai – dėl gana atvirų sekso scenų.

Seksualinė įtampa – viena iš svarbių filmo sudedamųjų

Režisieriaus Ruslano Abdulajevo filmas išsiskiria tuo, kad tai yra viena iš pirmųjų ilgo metro lietuviškų kino juostų, kurioje gausu ne tik įtampos, bet ir erotinių sekso scenų.

„Pirmą kartą savo karjeroje prieš kameras taip atvirai apnuoginau savo kūną. Pagrindinė užduotis – kuo tikroviškiau perteikti emociją ir įtikinti žiūrovą, tad su Simonu „plušom“ iš širdies“, – šypsosi Ugnė.

Pagrindinė filmo aktorė su partneriu Simonu pirmąkart susitiko vos kelios dienos iki filmavimo: „Neslėpsiu, prieš pažintį labai nerimavau. Ant kortos buvo pastatytas filmo likimas. Juk mūsų personažų ryšys ir tarpusavio aistra – kertinis scenarijaus aspektas. Tad labai pergyvenau, kad pirmas įspūdis būtų pozityvus, jaustųsi chemija.“

Taip pat ir režisierius Ruslanas Abdulajevas padėjo užmegzti ryšį tarp aktorių – davė laiko, leido jiems jaustis laisvai, neskubėti. Paklaustas, kodėl savo trileryje nusprendė užaštrinti meilės scenas, jis neslėpė noro padaryti šiokį tokį pokytį šiuo klausimu:

„Lietuviškame kine, jei ir būna nuogo kūno ir meilės scenų, tai dažniausiai tik komedijose, kur viskas pateikiama per juoko prizmę. Tuo tarpu filme „Tu mano deimantas“ kuriama tikra seksualinė įtampa, kuri leidžia žiūrovui lengvai įsijausti į dviejų personažų aistrą“, – sako Ruslanas ir linki gero laiko kine su „Tu mano deimantas“.

„Tu mano deimantas“ – Lietuvos kino teatruose, nuo šio penktadienio, sausio 20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją