Juosta yra sukurta pagal Fredriko Backmano bestselerį „Gyveno kartą Uvė“, kuris, ekranizuotas Švedijoje 2015 metais, sulaukė visas prognozes pranokusio didžiulio pasisekimo. Žiniasklaidos teigimu, Holivudas (kino kompanija „Sony“) už teisę sukurti šį filmą, sumokėjo net 60 milijonų dolerių, o T. Hanksas tapo vienu realiausių pretendentų į „Oskarą“ už geriausią vyro pagrindinį vaidmenį, rašoma pranešime spaudai.

„Dar nebaigęs skaityti scenarijaus jau žinojau, kad Oto bus T. Hanksas. Niekas kitas negalėtų taip jautriai ir įtikinamai suvaidinti šio herojaus. Dabar jau aišku, kad tas jausmas nemelavo. Tomas buvo, yra ir bus geriausias,“ – sakė režisierius Marcas Forsteris.

Į Lietuvą atkeliaujančioje iki širdies gelmių paliesiančioje dramoje Oto (akt. T. Hanksas) – ant viso pasaulio niurzgantis 60-metis. Priežasčių niurzgėti jis, žinoma, turi daugybę: neseniai mirė visą gyvenimą mylėta žmona, po 40-ies metų tame pačiame darbe jį garbingai palydėjo į pensiją, o svarbiausia – aplink vyrą vieni idiotai, trikdantys nusistovėjusią tvarką. Ar bent jau taip atrodo Otui.

Žodžiu, Oto sunku. Nė kiek jam nepalengvėja, ir kai į kaimynystėje esantį namą įsikrausto energinga šeimyna su dviem jaunom dukrom. Diena po dienos, žodis po žodžio, ir Oto pamažu prisimena svarbiausią dalyką gyvenime – gyventi.

„Manyje yra labai daug Oto. Žinoma, mūsų gyvenimo istorijos skiriasi, aplinkybės skiriasi, tačiau pasaulio suvokimas, jautrumas ir jausmai – labai panašūs. Tiesą pasakius, istorija tuo ir žavi milijonus visame pasaulyje, kad, nepaisant to, kur gyvename, ką dirbame ar su kuo būname, visi mes esame šiek tiek Otai. Tai ir yra gražiausia šio filmo dalis“, – įsitikinęs T. Hanksas.

Nuostabaus grožio istorija „Gyveno kartą Oto“, priminsianti, kaip svarbu gyventi – kino teatruose nuo sausio 6 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją