"Nors tema apie holokaustą yra įtraukta į privalomąsias ugdymo programas, mokytojams trūksta vaizdinės medžiagos ir "gyvosios holokausto istorijos" iliustracijų, kurios atspindėtų įvykius Lietuvoje", - teigia Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

Projekto autoriai tikisi, jog filmas taps efektyvia priemone šalies jaunajai kartai ugdyti.

Dėl šio švietimo projekto vykdymo susitarė švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas, Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti direktorius Ronaldas Račinskas, "Vilniaus geto" režisierius Audrius Juzėnas ir kino teatro "Forum Cinemas" vadybininkas Gintaras Plytnikas.

Idėjos autoriai mano, jog "Vilniaus getas" - ne tik iliustracija pamokoms apie istorinius įvykius, bet ir pasipriešinimo naujai antisemitizmo bangai priemonė, padėsianti ugdyti demokratišką, tolerantišką ir atvirą pilietinę visuomenę.

Naujausias režisieriaus A.Juzėno meninis filmas "Vilniaus getas", plačiai aprėpia Vilniaus geto kasdieninio gyvenimo panoramą, neslėpdamas moralinių dilemų, iškilusių žydams gete.

Beje, šio projekto rėmuose Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti besidomintiems pasiūlys ir edukacines specialistų konsultacijas.

Birželio mėnesį filmą galės pamatyti Utenos, Visagino, Gargždų, Šilutės, Ukmergės, Palangos, Rokiškio moksleiviai.

Pranešama, jog bilietai į šį filmą kainuos ne daugiau nei 6 litus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją