Tačiau nereikėjo ilgai laukti, kad mano paminėtą LGBTQ+ temą gvildenantį komedijos projektą dar šiais metais pranoktų kitas – „Velniop tą Sarą Maršal“, „Kaimynai“ ir „Susižadėję penkerius metus“ režisieriaus Nicholo Stollerio komiškas pasakojimas „Partneriai“.

Kodėl ši juosta tampa ne tik geresniu LGBTQ+ temos komedijos žanro kūriniu už „Ugnies salą“ bei tuo pačiu vienu iš juokingiausių 2022 metų filmų?

Apie ką mes čia…

Bobis ir Aronas – du visiškai skirtingi ir nepasitikėjimą ilgiems santykiams turintys vieniši vyrai, kurie vieną dieną atranda vienas kitą. Tačiau jie puikiai supranta, jog aistra bei seksualinis potraukis vienas kitam kada nors išblės ir jiems teks vaidinti porą, kurioje abu galimai jausis kaip ne savo rogėse. Ar jie ryšis nutraukti savo romantinius santykius? O gal norės pažiūrėti, iki ko prives jų santykiai? Nežinia, nes neturėdami jokios patirties santykiuose, jie gali elementariai sugriauti savo gyvenimus, todėl čia netrukus ir atsiras dilema, kuri sustatys viską į savo vietas.

Kūrinio turinys

Šis filmas labiausiai nustebino savo „geegiškumu“, todėl iš karto perspėju – jeigu norite patirti išties linksmas akimirkas kino salėje, privalote būtinai būti pasikaustę populiarioje kultūroje, pradedant filmais, serialais ir užbaigiant muzika su tam tikromis šou verslo aktualijomis. Kitu atveju tiesiog nesuprasite, kodėl ši juosta yra tokia juokinga ir verta dėmesio. Visgi visas šio filmo komedinis branduolys susideda iš aštrių posakių, tam tikrų temų pašiepimo per ganėtinai atvirą prizmę ir sarkazmu perpildytų dialogų, susijusių būtent su populiariosios kultūros aspektais.

Atmetus komedinius filmo momentus, gauname ganėtinai lengvą ir šiltą romantinę dramą apie dviejų vyrų meilės paieškas bei jų konservatyvų požiūrį į rimtus santykius. Ir nežiūrėkite į tai, kad ekrane pateikiami du homoseksualūs vyrai, nes pati tema ir jos išryškinimas yra būdingas daugeliui iš mūsų. Ne visi mes norime įsipareigoti kažkam, o tuo pačiu apriboti savo laisvę ir asmeninę erdvę, todėl kartais kai kurie iš mūsų pasirenka ne santykius, o elementarų bendravimą su šiokiais tokiais privalumais. Ar tai yra blogai? Šiame filme kaip tik apie tai ir kalbama, todėl kiekvienas iš žiūrovų po peržiūros gali suformuoti savo tiesą, kurią šios juostos siužete bandė perteikti režisierius Nicholas Stolleris.

Be gerų dialogų, sarkazmo ir aistringų momentų, filmas dovanoja ir puikius personažus. Ir patikėkite, jie atkleisti iš ganėtinai atviros, kažkiek stereotipinės bei netgi drąsios pozicijos, dėl ko susipažinti su jų kasdienybe, pasaulėžiūra ir emociniu bagažu galima be jokių problemų. Kiekvienas iš pagrindinių veikėjų atstovauja tam tikrus žmonių tipus, kuriuos mes sutinkame kiekvieną dieną, o gal ir patys jais esame, todėl netgi peržiūros metu įmanoma patirti savotišką emocinį apsivalymą. Kodėl? Nes tiesiog iš šono galima pamatyti save ar mūsų draugus per savikritišką bei kartu taiklią prizmę.

Techninė juostos pusė

Jeigu žiūrėjote ankstesnius režisieriaus Nicholo Stollerio filmus, nieko naujo čia nepamatysite, nes savo stiliumi jie visi atrodo labai panašiai. Filmas iš techninės perspektyvos pateiktas paprastai ir jaukiai. Kameros darbas, vaizdo montažas, meninis apipavidalinimas – be jokių priekaištų, o nuostabus garso takelis, kuriame skamba išties malonios ausims muzikinės kompozicijos, tik paryškino šios juostos lengvumą.

Aktorių kolektyvinis darbas

Įdomus faktas apie šios juostos aktorių kolektyvą – visi jie iki vieno priklauso LGBTQ+ bendruomenei. Paprastai šnekant, kiekvienas iš jų atstovauja seksualines mažumas. Ar šis niuansas yra labai svarbus? Nemanau, nes žiūrovui yra svarbi vaidyba ir aktorių atsidavimas ekrane, o ne jo seksualinė orientacija.

Pagrindinį vaidmenį filme atlikęs bei dar ir scenarijų jam parašęs komikas Billy‘is Eichneris buvo nuostabus. Ir nors jo personažas tam tikrais momentais erzina dėl kai kurių specifinių charakterio bruožų, jis taip buvo pateiktas specialiai, kad žiūrovas ekrane pamatytų įdomų bei daugiasluoksnį veikėją, kurį ir įkūnijo Billy‘is. Puikiai filme pasidarbavo ir Luke‘as Macfarlane‘as, kuris atliko antrą svarbų šiai istorijai vaidmenį.

Visi kiti filme pasirodę aktoriai buvo ryškūs, nors ir labiau panašūs į tuos tipinius statistus, kurių dėka pagrindinis aktorių duetas galėjo vienoje ar kitoje situacijoje atsiskleisti žymiai lengviau.

Verdiktas

„Partneriai“ – viena iš juokingiausių ir „geekiškiausių“ 2022 metų komedijų, kuriai suprasti reikia būti sukaupusiam nemažai žinių apie populiariąją kultūrą bei amerikietiško šou verslo užkulisius. Kartu, tai labai šiltas, mielas ir protingas mintis apie santykius sugebėjęs perteikti pasakojimas, kuris nuostabiausiu būdu suteikia neblogą pamokslą gyvenime pasimetusiems žmonėms bei tiems asmenims, kurie dar neatrado savęs meilėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją