Didžiausiame Azijos festivalyje dėl prestižinio „Naujųjų srovių“ apdovanojimo iš viso varžėsi 10 filmų, iš kurių buvo atrinkti du nugalėtojai, jiems atiteko 30 tūkst. JAV dolerių (31 tūkst. eurų) prizas.

Kitas prestižinio apdovanojimo, skirto pirmą arba antrą filmą kuriantiems Azijos režisieriams, laureatas – Pietų Korėjos filmas apie jauną stalių, kuris susiduria su iš pirmo žvilgsnio nereikšmingais, bet keistais įvykiais.

Indijos filmas „Shivamma“ yra režisieriaus Jaishankaro Aryaro pilnametražis debiutas, kurį palankiai įvertino festivalio komisija.

„Mes giriame režisierių, užbaigusį šią mūsų laikmetį atitinkančią istoriją, už originalumą ir intensyvumą“, – sakoma komisijos narių pareiškime.

Kitas laimėtojas – „A Wild Roomer“ – pirmasis Pietų Korėjos režisieriaus Lee Jeong-hongo vaidybinis filmas.

Filmui atiteko dar du BIFF apdovanojimai, įskaitant Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono kino skatinimo tinklo ir KBS nepriklausomo filmo apdovanojimus.

Komisija teigė, kad filme „A Wild Roomer“ naudojami „novatoriški filmavimo metodai“, kad būtų parodyti veikėjai, kurie, atrodo, daug laiko kartu praleidžia namuose.

Po to, kai Pietų Korėja panaikino pandemijos apribojimus, šiemet BIFF sugrįžo visu pajėgumu: jame pristatyti 242 filmai iš 71 šalies, įskaitant 88 pasaulines premjeras.

Anot organizatorių, iš viso festivalyje apsilankė 161 145 žmonės, šimtai užsienio svečių ir tūkstančiai Pietų Korėjos kino pramonės atstovų.