„Dar dabar kratausi nuo įtampos ir visko, – pasibaigus filmui kalbėjo TV prodiuseris, grupės BIX lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. – Man iš lietuviškų filmų šis – pirmasis, kuris prikaustė taip, kad net pamiršau, jog jis – lietuviškas. Mes tokio lygio kriminalinio filmo dar neturėjome.“

„Arba tu patiki scenarijumi ir važiuoji iki filmo pabaigos, arba nepatiki ir imi kritikuoti. Šįkart aš apšalau nuo pirmo kadro, – sakė TV laidų vedėja Audrė Kudabienė. – Filmas padarytas taip fantastiškai, kad iš pradžių galvoji – tas yra žudikas, paskui – galbūt šis, tačiau iki paskutinės akimirkos nežinai, kas. Esu visiškai priblokšta. Garsas, vaidyba, tekstai...

Duočiau E. Vėlyviui „Sidabrinę gervę“ čia ir dabar, iškart.“
Televizininkė Violeta Baublienė išskyrė tai, kad filmas – kupinas dinamikos, ironijos ir skaudžios praeities. „Labai gera fabula, labai gražus garso takelis, siužetas tiek įtraukia, kad tu gyveni tuo filmu. Jolantos Rimkutės kostiumai puikiai atspindi laikotarpį, kurio liudininkais mes, mūsų karta ir esame“, – kalbėjo V. Baublienė.

Profesorius Alfredas Bumblauskas pridūrė, kad naujoji karta tokio solidaus filmo dar nebuvo sukūrusi ir už tai gyrė scenarijaus autorius Joną Banį ir E. Vėlyvį. „Jokios vulgarybės nemačiau, grubumo – tiek, kiek reikia, viskas motyvuota, pateisinama. Galvojau, prie ko prikibti – neradau. Viskas solidu“, – sakė A. Bumblauskas.

„Piktųjų kartos“ išbudinti praeities šešėliai jį privertė susimąstyti. „Kalbėdavome, kad jaučiame, tarsi praeities šešėlių dar liko. Liko tie, pavadinkime, „prisipažinę“ žmonės. Tarkime, jie lojalūs Lietuvai, o jeigu ne? To šešėlio vis tiek yra“, – po filmo svarstė istorikas.

VIP seanse apsilankiusi nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė atskleidė: „Buvo keli kartai, kai išgąsdinau šalia sėdinčius žmones, nes krūptelėjau. Buvau labai pasinėrusi. Įtraukiantis detektyvas. Likau sužavėta ir istorija, ir garso takeliu.“

Garso takelį gyrė ir drauge su Indre filmą pasižiūrėjęs atlikėjas, aktorius, režisierius Vidas Bareikis. „Kaip muzikos kūrėjas esu visiškai pribloštas Kipro Mašanausko ir Vytauto Bikaus darbu. Lyg didžiausi fanai žiūrėjome filmo titrus: kieno muzika? Aukščiausias lygis!“ – įspūdžiais dalijosi Vidas.

Atlikėjas su šypsena pasakojo, kad mėgsta pasižiūrėti Puaro detektyvus: „Užsukimo prasme, čia buvo ne ką blogiau, o dar geriau. Ir istorinis kontekstas labai gilių minčių sukėlė, jas dar turiu susidėlioti galvoje. Aktorių darbas – fantastiškas, tiesiog didžiuojuosi.“

„Vytautas Kaniušonis – net neturiu žodžių, patikėjau juo nuo pradžios iki galo. Ingeborga Dapkūnaitė, Toma Vaškevičiūtė, visi kiti atliko meistrišką darbą, – emocijomis tryško kino režisierė Giedrė Žickytė. – Turime pirmą lietuvišką trilerį. Žinoma, reikia nervų, kad šį filmą pasižiūrėtum – ne kartą užsidengiau akis. Meistrystė sukurti tokią emociją. Puiki dramaturgija, nė vieno nereikalingo kadro, sveikinimai!“

Aktorė Aistė Diržiūtė taip pat žavėjosi pagrindinio vaidmens atlikėju V. Kaniušoniu, sakydama, kad tai – vienas geriausių, o galbūt ir pats geriausias jo darbas. Komplimentų aktorė negailėjo ir režisieriui. „Daugelis vadina Emilį lietuviškuoju Kventinu Tarantino. O aš ėjau ir galvojau – ir Tarantino norėtų parašyti po šiuo filmu: „Directed by Tarantino“, – sakė A. Diržiūtė.

Filmą „Piktųjų karta“ kuria kompanijos „Kino Kultas“ prodiuseriai Daiva Varnaitė-Jovaišienė, Asta Liukaitytė, Donatas Šimukauskas. Scenarijaus autoriai – E. Vėlyvis ir J. Banys, operatorius – Feliksas Abrukauskas, kino dailininkė – Polina Rudčik, kostiumų dailininkė J. Rimkutė, kompozitorius – K. Mašanauskas, garso režisierius – Artūras Pugačiauskas, spalvų korekcija – Jonas Sunklodas, montažo režisieriai E. Vėlyvis ir Darius Šilėnas.

Filme vaidina aktorių žvaigždynas: V. Kaniušonis, I. Dapkūnaitė, Ainis Storpirštis, Vaidotas Martinaitis, Mindaugas Papinigis, T. Vaškevičiūtė, D. Šimukauskas, Saulius Siparis, Elvyra Žebertavičiūtė, Dalia Michelevičiūtė, Marius Repšys ir kiti. Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją