Šią savaitę paviešinus Jungtinių Amerikos Valstijų rinkos „iTunes“ ir „GooglePlay“ platformų žiūrimiausius, lietuvių filmas įsitaisė 8-ojoje dešimtuko vietoje. Taip pat amerikiečių žiūrimiausiųjų tope – tokie filmai, kaip „Elvis“, „Asas Maverikas“ (Top Gun: Maverick), „Ten, kur gieda vėžiai“ (Where the Crawdads Sing). „Vos tik istorijai pasibaigus ir ekranui užtemus, norėsite dar“, – taip „Vesper“ pristatomas šiame tope.

Itin aukštai „Vesper“ šoktelėjo ir pasauliniame reitinge „IMDB“ – šiuo metu filmas yra 31-ojoje populiariausiųjų vietoje, pakilęs net per 277 vietas.

Lietuvos kino teatrų atstovai tuo tarpu džiaugiasi pilnomis žiūrovų salėmis. „Vesper“ yra filmas, dėl savo atmosferos, vaizdo ir garso efektų tiesiog sutvertas žiūrėti būtent didžiajame kino ekrane. Džiaugiamės, kad pirmąją premjeros savaitę šis filmas pas mus buvo populiariausias, – išduoda kino teatro „Pasaka“ vadovė Andrė Balžekienė. Ji priduria, kad „Vesper“ – ir labiausiai aptarinėjamas „Pasakos“ socialiniuose tinkluose.

„Vesper“? VESPER! Nė vienos laisvos vietos kino salėje – tokio vaizdo per lietuviško filmo seansą tikrai seniai nesu matęs. Ir taip šiomis dienomis visoje Lietuvoje. Sveikinimai režisierei Kristinai Buožytei – konceptualu, visomis prasmėmis kokybiška, prikausto iki pat titrų, kokia postprodukcija! Išdidu už vietos talentus ir gebėjimą rasti talentų iš užsienio, taip pat pritraukti finansavimą. Kai norime, galime viską,“ – po seanso kino teatre „Pasaka“ feisbuke dalinosi komunikacijos specialistas Arnoldas Remeika.

„Sėkmė kino teatruose rodo, jog nuo filmo idėjos iki pat pabaigos buvo galvojama apie žiūrovą. Žiūrovai jaučia, kai filmas sukurtas jiems, ir keliauja į kino sales“, – įsitikinęs sostinėje veikiančio kino teatro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Didžiausio šalyje tinklo „Forum Cinemas“ vadovas Gintaras Plytnikas pirmąjį mokslinės fantastikos filmo savaitgalį kino teatruose taip pat vertina itin optimistiškai. „Norisi palinkėti „Vesper“, kad jis netaptų tik mažo ekrano filmu VOD platformose, o džiugintų žiūrovą tikrame, didžiajame kino ekrane.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją