Juostoje apie tikrą mačo, kuris vieną rytą atsibudo moterimi, pagrindiniuose vaidmenyse išvysime Vytautą Rumšą jaunesnįjį bei Rimantę Valiukaitę. Pagrindinio herojaus geriausio draugo vaidmenį sukūręs Kirilas Glušajevas interviu prieš premjerą pasakoja ne tik apie moteriškos bei vyriškos draugystės skirtumus, bet ir apie tai, kokias temas gvildena vyrai, kai niekas to negirdi.

– Kuo vaidmuo filme „Ko nežino vyrai“ jums artimas kaip žmogui?

– Man jis yra artimas savo tema – draugystes tema. Turiu nedaug draugų, vieni iš jų yra iš ankstyvos vaikystės, kiti atsirado tik vėliau. Draugystės tema man labai svarbi. O svarbiausia žmogui turėti draugystės talentą – mokėti ir sugebėti būti draugu.

– Kokie skirtumai ir kokie panašumai tarp vyriškos ir moteriškos draugystės?

– Dažnai vyrai susitikę su draugais linkę apibendrinti tai, kas įvyko: netektis ar pasiekimus, planuoti ateitį. Vyrų draugijoje tariamės ir ieškome pastiprinimo, palaikymo ateities planams – būsimiems svarbiems sprendimams. Taip pat vyriškai aptariame ateities sprendimus ir būsimas pasekmes, vadovaudamiesi vyriška logika.

O moterys mėgaujasi pačiu procesu. Joms gal nėra toks svarbus pasiekimų aptarimas, jos tiesiog mėgaujasi buvimu ir emociniu užpildymu.

– Papasakokite, ko, anot Jūsų, vyrai nežino apie moteris?

– Klausimas platus, tad ir atsakant nesinori susiaurėti iki kažko smulkaus bei buitiško, tad pasakysiu taip: vyrai dažniausiai nežino to, kad moterys gali elgtis įvairiau, sudėtingiau, rafinuočiau, efektyviau negu patiems vyrams atrodo.

Vyrai vertina moterų poelgius pagal jų pačių taip vadinamą vyrišką logiką arba mąstymą. Nors nesu sutikęs daug vyrų, kurie logikos bent vidurinėje mokykloje mokėsi, o jau studijavusių mąstymo discipliną, filosofiją sutikau vienetus. Vyrai, kiek pats matau, dažnai renkasi pakankamai ribotą sunkumų įveikimo ir su savimi „susitvarkymo“ priemonių paletę, o moterys naudoja ir mąstymą, ir logiką, ir intuiciją, ir emocinės išveikos būdus, leidžia sau pailsėti svajodamos arba prisimindamos, moka naudotis draugystės ir draugijos teikiamais privalumais - iśsikalbėti, išjausti, paprašyti pagalbos tiesiogiai arba netiesiogiai, atvirai nežinoti ir dėl to sužinoti. Jos nemaskuoja žingeidumo po visažinystės kauke. Galima vardinti ilgai. Vyrai dažnai nežino, kad daug ko iš moterų gali išmokti.

– Kas labiausiai įstrigo filmuojantis šioje komedijoje?

– Įstrigo keli epizodai iš filmavimų Druskininkų arenoje – ten buvo kuriama slidinėjimo scena. Filmavimas vyko naktį, kuomet organizmas jau pats prašosi miego, o scena buvo gana aktyvi ir emocinga.

Tame mačiau daug romantikos: šalta, į mus pučia šaltą sniegą. Pavyko greitai nufilmuoti reikiamas scenas. Dalis komandos vėliau liko filmuoti papildomus vaizdus, o aš – slidinėti iki 4 valandos ryto. Jeigu jau neleido miegoti, tai nusprendžiau bent kažką smagaus nuveikti.

Man buvo smalsu, ar mano kūnas prisimins slidinėjimą – juk buvau slidinėjęs gal prieš kokius 12 metų Italijoje.

– Kas ir kokie realiame gyvenime jūsų geriausi draugai?

– Draugystė – tai, kas gražiausia gyvenime. Turiu du draugus iš didžiosis D.

Pirmiausia, tai mano draugas ir bendražygis, kolega Audrius Bružas. Kitas draugas iš mokyklos suolo, bendro kiemo laikų yra Andrej Vasilenko. Mus kaip draugus sujungia bendri pomėgiai, bendros kelionės. O su Audriumi suvedė improvizacija, darbas, peraugęs į dalinimąsi viskuo ir gyvenime.

– Kaip manote, kas turi įtakos tam, kaip pasirenkame vienus ar kitus draugus?

– Būsiu banalus. Aš mokytas taip, kad draugą bėdoj pažinsi, bet nebūtinai reikia gelbėti bėdoje. Būtent tokiais momentais pažįsti draugą, kuris nebūtinai ištiesia pagalbos ranką, dažnu atveju to net nereikia… Tiesiog būna šalia ir priima tave tokį, koks esi – nepatogų, suirzusį, liūdną. Bet kokį, koks nepatogus tu bebūtum.

---

Naujame filme „Ko nežino vyrai“ režisieriaus kėdė patikėta už komediją „Aš žvaigždė“ ovacijų sulaukusiam Robertui Kuliūnui, o vaidmenis juostoje kūrė Rimantė Valiukaitė, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Toma Vaškevičiūtė, Kirilas Glušajevas, Aušra Giedraitytė, Agnė Jagelavičiūtė bei kiti.

Naujoji lietuviška juosta pakvies žiūrovus susipažinti su Giedriumi (akt. Vytautas Rumšas Jaunesnysis). Jis – populiariaus žurnalo redaktorius, kurį supa gražios moterys, bet kuriam neįdomi niekieno kito, o ypač moterų, nuomonė. Egocentrikas, egoistas, šovinistas – tik jo charakterio „ledkalnio viršūnė“. Vis dėlto nesiskaitymas su kitais vieną dieną kardinaliai pakeičia Giedriaus gyvenimą: jis atleidžiamas iš darbo, o jį pakeičia jauna ir ambicinga redaktorė Ieva (akt. Toma Vaškevičiūtė). Įsiutęs ir padauginęs bare, Giedrius netikėtai atsiduria pas būrėją, o kitą rytą pasitinka didžiausiame savo košmare – jis atsibunda moterimi (akt. Rimantė Valiukaitė).

Juoką į kino teatrus grąžinanti juosta „Ko nežino vyrai“ didžiuosiuose ekranuose pasirodys jau rugsėjo 16 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją