Apie ką mes čia…

Pagaliau besimėgaudami užtarnautu poilsiu pensijoje, Filipas ir Marlou gali įgyvendinti savo seną svajonę – iškeliauti į Portugaliją atostogų. Ir ne bet kur, o į savo naują vasaros rezidenciją ant jūros kranto. Viskas būtų tobula, jeigu ne jų dukros skambutis, kuris sujaukia porelės planus. Maža to, Filipas su Marlou net nenutuokia, kokia staigmena jų laukia atvykus į vietą, kurioje jie žadėjo apsigyventi šią vasarą.

Kūrinio turinys

Tokio tipo prancūziškas komedijas, kurios nepriverčia pernelyg kvaršinti galvą dėl užslėptų minčių, vasaros sezonu man labai patinka žiūrėti. Nes tai yra būtent tokie filmai, kurie leidžia nuoširdžiai pasijuokti, o tuo pačiu pailsėti kino salėje, bent kelioms valandoms atsiribojant nuo įvairiausių rūpesčių, kurie laukia grįžus namo. O tas rimtas, prasmingas bei kartais per daug slegiančias juostas pasilikime rudens-žiemos laikotarpiui. Vasaros metu rekomenduoju džiaugtis ir mėgautis kinu, žiūrėti į jį kaip į pramogą. Šis filmas toks ir yra.

Tačiau yra vienas labai svarbus niuansas. Lietuvoje šis filmas nėra akcentuojamas kaip 2019 metų juostos tęsinys, o tai, mano nuomone, yra blogai. Žiūrovas, atėjęs žiūrėti antros dalies, bet nematęs pirmtako, nelabai susigaudys, kas yra kas. Tad raginu prieš einant žiūrėti „Atostogų prancūziškai“ pasižiūrėti pirmą dalį, o tada ir naujosios juostos peržiūra bus žymiai malonesnė.

Kas dėl antrosios dalies, tai ji mano nuomone niekuo nenusileidžia originalui. Tai lygiai toks pat juokingas ir puikias, nors kartais ir banaliai atrodančias, kuriozines situacijas pristatantis komedinis projektas, kurio subtilesnio pobūdžio humoras pranoksta bukų amerikietiškų komedijų juokelius. Be to, naujos lokacijos, nauji iššūkiai ir labai gyvenimiškai atrodančios situacijos tampa vienais iš ryškesnių šios smagios komedijos elementų.

Veikėjams filme skiriama nemažai dėmesio, nors, kaip jau minėjau, žiūrovo pirma pažintis su jais turėjo įvykti 2019 metų juostoje. Čia jie eina į priekį bei atsiskleidžia iš kelių naujų perspektyvų, kas irgi džiugina. O ir dialogai, kuriais veikėjai buvo papuošti, privertė ne vieną kartą juoktis. Ne genialumo viršūnė, bet tikrai smagu klausytis.

Techninė juostos pusė

Iš techninės dalies labiausiai mane sužavėjo aplinka ir pasirinktos lokacijos, todėl iš ekrano trykštanti saulė iš karto nuteikė smagiai vasariškai atmosferai. O ir puikus kameros darbas su akis kerinčiais kraštovaizdžiais, jauki muzika ausims, tvarkingas vaizdo montažas bei aišku meninio apipavidalinimo aspektai atrodė pagirtinai.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kaip ir pirmoje dalyje, taip ir šioje, aktoriai Thierry‘is Lhermitte‘as su Michele Laroque vėl sukūrė puikų bei chemija tarp jų alsuojantį tandemą. Mano kuklia nuomone, aktoriai suvaidino jiems patikėtus personažus netgi geriau, nei pirmoje dalyje. Kitų aktorių nevardinsiu, nes nei vienas iš jų neprilygo pagrindiniam duetui, be kurio ši juosta tikrai nebūtų tokia juokinga.

Verdiktas

„Atostogos prancūziškai“ – tokia pat juokinga, neprailgstanti, lengva bei paprasta prancūzų komedija, kaip ir 2019 metais pasirodęs pirmtakas. Tad gera aktorių vaidyba, malonūs akims vaizdai ir neperspaustas humoras priverčia ne tik mėgautis šiuo filmu, bet ir atitrūkti nuo rūpesčių, pasineriant į vasarą alsuojančias linksmybes prancūziškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją