Vienas didžiausių pastarųjų metų siaubo žanro vardų J. Peele'as jau yra nustebinęs kino kritikus ir žiūrovus ankstesnėmis savo istorijomis, kurios ne tik kelia baimę, bet ir yra susijusios su realiomis socialinėmis problemomis, o tai galiausiai padaro juos dar baisesniais.

J. Peele'as sėkmingai komedijos žanrą iškeitė į siaubo istorijų kūrimą ir, nors iki šiol sukūrė tik tris siaubo filmus, jie buvo tokie sėkmingi, kad naujausio siaubo filmo „Ne“ kino žiūrovai laukia su didžiuliu nekantrumu, rašoma pranešime spaudai.

Režisieriaus karjera siaubo žanre prasidėjo 2007 m. su filmu „Pradink“ (angl. „Get Out“), kuris pasakoja apie jauną juodaodį, kuris atskleidžia nerimą keliančią paslaptį, kai susitinka su savo baltaodės merginos šeima. Siaubo filmas „Pradink“ suteikė J. Peele'ui pirmąjį „Oskarą“ už geriausią originalų scenarijų ir leido kurti antrąjį siaubo filmą „Mes“ (angl. „Us“). Pastarasis filmas pasakoja apie šeimą, kuri susiduria su dvilypiais žmonėmis, kurie planuoja užimti jų vietą ir dar daugiau. Dabar kūrėjas grįžta į didįjį kiną su savo trečiuoju siaubo filmu „Ne“, kuris jau yra apsuptas paslapčių ir teorijų.

Pasirodžius filmo „Ne“ anonsui daugelis detalių apie jį vis dar nežinomos. Žinoma tik tiek, kad „Ne“ nukels žiūrovus į atokią arklių rančą Kalifornijoje (JAV), kurią prižiūri brolis ir sesuo Džeimsas (akt. Daniel Kaluuya) bei Džilė (akt. Keke Palmer). Kartu su izoliuoto miestelio gyventojais Džeimsas ir Džilė taps paslaptingo ir neįprasto antgamtinio įvykio, kurį J. Peele apibūdina kaip „konfrontaciją“, liudininkais.

Kilus didžiausioms teorijoms apie tikrąją filmo „Ne“ pavadinimo prasmę, režisierius Jordan Peele pasiūlė paaiškinimą, kuris yra daug geresnis nei dauguma teorijų, nes netrukus kinuose pasirodysiančio filmo pavadinimas susijęs su žiūrovų patirtimi. Neseniai Jordanas Peele'as reklaminio turo metu paaiškino savotišką filmo „Ne“ pavadinimą.

„Kaip ir ankstesnio filmo „Pradink“, siaubo filmo „Ne“ pavadinimas buvo pasirinktas taip, kad atspindėtų žiūrovų reakciją į „ką jie galvoja ir jaučia kino teatre“, nes kai pasakai žmonėms, kad tai baisus filmas, jie dažniausiai sako „ne“, todėl norėjome auditorijos pripažinimo ir jų įsitraukimo.“ – paaiškino Jordanas Peele'as. - „Filmas „Ne“ yra tarsi „pasivažinėjimas“. Mes filmavome su 65 mm juosta ir IMAX kameromis, o tai leido užfiksuoti neįtikėtinus vaizdus. Visa tai paverčia „Ne“ tokia istorija su siaubo elementais, kuri dar nematyta arba bent jau ne dažnai matoma kine, ir taip turi būti, kad išryškėtų tas „ne!“ žiūrovų reakcijoje.“

Nors ir buvo keletas labai įdomių gerbėjų teorijų apie siaubo filmo „Ne“ pavadinimą, populiariausia buvo „Not of Planet Earth“ akronimas (liet. „Ne iš Žemės planetos“), tačiau režisieriuspatikino, kad filmo pavadinimą pasirinko pagal reakciją, kurios jis nori sulaukti iš auditorijos.

Artėjant siaubo filmo „Ne“ premjerai, vargu, ar bus atskleista daugiau siužeto detalių, todėl nuo rugpjūčio 12 d. Lietuvos kinuose laukia daug nežemiškų netikėtumų ir posūkių, bet bent jau žinoma, kodėl jis turi tokį keistą pavadinimą.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją