Dagnė Vildžiūnaitė, festivalio „Pravda viena minutė“ direktorė:

Šešiasdešimties sekundžių filmas gali trukti begalybę, o gali tik akimirką. Jo pakanka tam, kad prajuokintum, jo per akis, kad sužavėtum, jo kaip tik tiek, kad pravirkdytum, ir net per daug, kad išgąsdintum.

Be jokios abejonės, viena minutė yra tobulas laiko tarpas.

Jurga Šeduikytė, atlikėja:

Tai 99 skirtingų pasaulių minutės. Jei praėjusiais metais trumpumas trukdė, šiais metais daug kam padėjo. Tiesa, genealiai pradėjus, retai kada pavykdavo lygiai taip pat pabaigti.

Neišryškėjo aiškus vienas favoritas, bet pakovoti už kai kuriuos norėjosi. O žiūrėdama nugalėtojo filmą, juokiausi pakvaišusiu juoku.

Kęstutis Gudavičius, režisierius:

Vienas labiausiai mane sužavėjusių šių filmų bruožų – tai, kad kūrėjai būdami neprofesionalais, dar nėra sugadinti jokių formų, klišių, štampų ir įsipareigojimų.

Jie nesivadovauja akademinėmis kino meno taisyklėmis. Todėl nevaržydami nei savęs, neki savo pasąmonės, atranda kitokias taisykles. Su minimalia atsakomybe prieš žiūrovus, jie drąsiai rizikuoja, ir tokiu būdu padaro paprastus, bet labai šviežius ir žavius atradimus.

Beveik kiekviename filme – vis nauja israiskos forma. Faktiškai – tai kino kalbos renovacija, keistų ir beprotiškų idėjų koncentratas.

Maži eksperimentiniai atradimai, kuriuos plėtojant galima būtų pasiekti jau didesnių ir įdomių dalykų.

Arminas Višinskis, profesionalus replikuotojas:

Fenomenai visada gimsta netikėtai kaip teroristo bomba. Pasaulį apverčianti idėja gali tris metus pravaikščioti šalia tavęs, tai gali būti tavo mylimasis, tavo lėktuvo pilotavimo kursų kolega – ir staiga jo pavardė atsiduria antraštėse.

Tai, kad valdžios XXI a. savo piliečiams nesuteikia filmavimo kamerų, yra grubus žmogaus teisių pažeidimas.

Todėl aš galutinai nusprendžiau pasiimti kreditą, nusipirkti neblogą kamerą ir parodyti tiems neišmanėliams, kaip viską reikia daryti.

Tomas Auksarankis, kino kritikas:

Minutės filmai yra gerai, nes jie tinka mūsų trumpatmintems smegenims. Net jei juos žiūrėtum per TV, ko gero, nespėtum perjungti kanalo. Taip pat jie yra įvairus ir skirtingi, kas sukelia teigiamą poveikį virškinimui.

Kristupas Sabolius, žurnalo „Pravda“ vyr. redaktorius:

Dar kartą pažiūrėjau paskutinį iš 99 vienos minutės filmų, pasidariau kavos, atsiverčiau internetinio naujienų portalo puslapį.

Tiek daug įvykių, pagalvojau, bet, atrodo, kad niekas nevyksta. Teisingai sako Couplandas – tai per maža istorijos dozė. Būsena, kai pripranti prie veiksmo, prie laikraščių, žurnalų ir televizijos naujienų.

Begalinis nuobodulys. Jei nenori, kad informacija tave nužudytų, pats laikas istoriją sukurti pačiam. Paskambinsiu Višinskiui ir paklausiu, kokie reikalai su ta filmavimo kamera.

Rytis Zemkauskas, TV1 kūrybos direktorius, žiuri pirmininkas:

Viena minutė yra kaip tik, jeigu filmas patiko. Viena minutė yra nieko blogo, jei nepatiko. Turite per vieną minutę apsispręsti, ar norite visa tai pamatyti.

Šaltinis
Žurnalo "Pravda" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip naudoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be "Pravda" sutikimo neleidžiama.
Pravda.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją