Seriale vaidino: Karolis Kasperavičius (rusą apsauginį), Andrius Paulavičius (vadovaujantį tardytoją), Vaidotas Martinaitis (prižiūrėtoją Melnikovą), Saulius Bareikis (rusą gydytoją), Tomas Žaibus (rusą apsauginį), skelbia alfa.lt.

„Netflix“ serialas „Stranger Things“ pasakoja apie devintojo dešimtmečio Indianos valstijos miestelį, kur grupė jaunuolių patiria itin keistus dalykus. Čia netikėtai dingsta dvylikametis Vilas Bajersas. Vėliau dėl šio vaiko dingimo pradedamas tyrimas, kuriame netrūksta keistų nutikimų ir sutapimų. Jau kitą dieną po jo dingimo atsiranda paslaptinga ir galių turinti mergaitė.Kiek vėliau seriale paaiškėja daug keistų faktų, plėtojami neįtikėtini herojų portretai.

Po serialo premjeros 2017 metais kūrėjai pelnė net penkis „Emmy“ apdovanojimus.

Ketvirtasis serialo sezonas, kurio premjera įvyko gegužės 27 dieną, buvo filmuojamas, bendradarbiaujant su Vilniaus kino biuru, „Baltic Film Services“, „Baltic Locations“ skirtingose sostinės lokacijose, bet žymiausia jų – Lukiškių kalėjimas.

2019 metais šis pastatas nustojo veikti kaip įkalinimo įstaiga, buvo pertvarkytas ir paverstas Lukiškių kalėjimu 2.0 – menininkų centru ir išskirtinės muzikos, meno bei kitų renginių vieta.

„Netflix“ Vilniuje taip pat filmavo detektyvinį serialą „Young Wallander“ (Jaunasis Volanderis), pasaulinės sėkmės sulaukė kitos JAV televizijos milžinės HBO sukurtas mini serialas „Černobylis“, filmuotas Fabijoniškių mikrorajone Vilniuje ir Visagine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją