Apie ką mes čia…

Lotynų Amerikos miške gyvenantis bebaimis koatis, vardu Načis, vieną dieną privalo sustabdyti jo namus bandančią užgrobti gyvatę Zainą, kuri yra pasiryžusi viskam. Bet Načis šioje kovoje nėra vienas, nes jam į pagalbą ateina keli ištikimi bičiuliai, su kuriais jis leisis į pavojų kupiną kelionę.

Kūrinio turinys

Kai į Lietuvos kino teatrus kiekvieną mėnesį atkeliauja kuklūs ir mažo biudžeto animaciniai filmai, kurie beveik visada yra skirti mažiausiems kino lankytojams, kartais net nesinori apie juos rašyti, nes tokios juostos vyresniems žiūrovams yra tiesiog neįdomios. Visgi tai ne „Pixar“ ar „DreamWorks Animation“ studijų projektai, kuriuos su malonumu gali žiūrėti bet kokio amžiaus žmonės.

Bet kartais nusprendžiu atsiliepti apie vieną ar kitą patiems mažiausiems kino lankytojams skirtą animacinį filmą. Ir manau, kad šis režisieriaus Rodrigo Perezo-Castro pilnametražis debiutas yra vienas iš tų kokybiškų filmukų, kuris ne tik neša gėrį, bet turi ir kelias pamokančias mintis apie draugystę bei jos svarbą.

Juostoje žiūrovams yra pateikiama tikros draugystės ir atsidavimo istorija, kuri sugeba sukelti šypseną dėl nuotaikingų epizodų ir pagrindinių herojų išdaigų. Vis tik humoras čia tampa tokiu papildymu viskam, ką norėjo šiuo filmu pasakyti režisierius. Be to, kai kurios Lotynų Amerikoje sutinkamos problemos su miškais ir jų užgrobimu čia irgi yra paminimos, dėl ko bežiūrint šį filmuką galima rimtai susimąstyti.

Veikėjų filme nėra daug, bet visi jie spalvingi ir turintys savitos charizmos, kas tik paryškina šį pasakojimą ir tuo pačiu neleidžia nuobodžiauti.

Tai – visai vykęs animacinis projektas, kuris neprilygsta Holivudo gigantų produkcijai, bet tikrai atrodo ženkliai geriau už panašaus tipo ir biudžeto filmus.

Techninė juostos pusė

Kadangi tai nėra kokios nors didelės kino studijos projektas, jam sukurti nebuvo skirtas milžiniškas biudžetas, bet tai nesutrikdė pasimėgauti šios juostos animatorių darbu. Kodėl? Viskas labai paprasta. Pati animacija spalvinga, nors ir paprasta bei primenanti 2000-ųjų 2D stiliaus televizinius šou. Bet detalumas ir veikėjų dizainas tikrai šaunūs. Smagi ir nuotaikinga muzika irgi pridavė šiai juostai savito šarmo, tad stebėti ją buvo visiškai nenuobodu.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kaip jau ne vieną kartą buvau rašęs, pastaraisiais metais Lietuvoje rodomos animacijos dubliažo lygis pasiekė tikras aukštumas. Ir kalbu ne vien apie didžiausių kino studijų įgarsinimus, kur yra investuojami dideli pinigai, bet ir mažesnes juostas, kaip ši. Man patiko kaip buvo įgarsinti šio filmuko personažai, nes jie buvo išreikšti iš pakankamai emocionalios perspektyvos.

Verdiktas

„Koatis – džiunglių drąsuolis“ – dar vienas pakankamai paprastas ir primityvus, bet sugebantis pakelti nuotaiką animacinis filmukas visai šeimai. Nebloga animacija, smagus garso takelis, neprailgstantis siužetas – tai keli šios juostos pliusai, kurie tikrai neleis nuobodžiauti kino salėje mažiesiems kino mylėtojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją