„Didžiausia problema tapo aviatoriaus striukė. Tomui sunkiai sekėsi vėl „užsidėti“ ikoninę aviatoriaus striukę praėjus tiek metų,“ – teigia „Asas Maverikas“ scenarijaus autorius Christopheris McQuarrie'as.

Kaip rašoma pranešime spaudai, įvairiuose 1986-aisiais pasirodžiusio režisieriaus Tony Scotto originalaus filmo „Asai“ momentuose T. Cruise'as vilki antsiuvais padabintą aviatoriaus striukę. Tačiau kūrybinei grupei klausimas, ar ji turėtų sugrįžti tęsinyje, sukėlė tikrą galvos skausmą.

„Aviatoriaus striukė buvo tarsi svarbus simbolis daugeliui žmonių. Visi sakydavo: „Tai didelė dalis to, kas yra Maverikas!“ Pagalvojau: „Vargu, ar galėčiau tau apibūdinti tą aviatoriaus striukę.“ – sako filmo žvaigždė ir prodiuseris T. Cruise'as. „Tai ne Indianos Džounso kepurė. Tai ne Supermeno apsiaustas. Tai aviatoriaus striukė.“

„Aš sakiau: „Tai juokinga. Nesiruošiu jos dėvėti!“ – iškilusį kūrybinį mūšį prisimena aktorius, nenorėjęs legendinės striukės dėvėti dar kartą. „Tai buvo svarbi originalo dalis. Kaip žinoti, ką tęsinyje išmesti ir ką pridėti?“

Vis dėlto, galiausiai buvo rastas sprendimas – Aso Maveriko vintažinė aviatoriaus striukė iš tiesų pasirodys filme ir net turės specifinę funkciją.

„Galiausiai sugalvojome, kaip ją parodyti. Tai laimę nešanti striukė.“ – sako aktorius T. Cruise'as.

„Dabar mes turime jam liepti atidaryti spintą ir ištraukti iš gilumos daiktą, kuris dėvimas tik ypatingomis progomis.“ – prisimena kūrybinį ginčą išsprendęs filmo „Asas Maverikas“ scenarijaus autorius Christopheris McQuarrie'as. „Aš pasakiau Tomui: „Tu dėvi striukę, striukė nedėvi tavęs.“ Maverikas vis dar yra Maverikas, bet jis nėra įstrigęs praeityje.“

Netrukus kinuose pasirodysiančiame veiksmo trileryje „Asas Maverikas“ pagrindinį vaidmenį atliekančio aktoriaus T. Cruise'o personažas priverstas sugrįžti į tarnybą po 30 metų pertraukos ir stoti akistaton su praeities šešėliais.

„Top Gun“ mokykloje, kurią pats kadaise baigė, Maverikas instruktuoja būsimus pilotus. Vienu iš jo mokinių pasirodo esąs Bredlis Bredšou (akt. Milesas Telleris) – tragiškai žuvusio Niko Bredšou sūnus, svajojantis skraidyti taip, kaip tai darė tikra legenda tapęs jo tėvas.

Aktyvus jaunuolis nuolatos Maverikui primena prieš tris dešimtmečius įvykusią tragediją, kurią šis būtų linkęs jau užmiršti.

Filmas „Asas Maverikas“, žadantis įspūdingas oro kovas, pavojingus manevrus, be žado paliekančius specialiuosius efektus ir fantastišką aktorių komandą, kinuose nuo gegužės 27 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją