1. Žanas Klodas van Damas

Iš kultinių filmų, tokių kaip „Kruvinas sportas“ (orig. Bloodsport), „Universalus karys“ (orig. Universal Soldier), „Laiko policininkas“ (orig. Timecop), Lietuvos auditorijai puikiai žinomas kovinių filmų aktorius Žanas Klodas van Damas Lietuvoje viešėjo 2014 metais. Čia JAV aktorius dalyvavo verslo ir lyderystės konferencijoje, kurioje dalinosi savo gyvenimo patirtimi ir išmintimi. Pasibaigus konferencijai, veiksmo filmų žvaigždė mūsų šalyje toliau nenuobodžiavo – dalyvavo labdaros aukcione, apsilankė šunų prieglaudoje, vaikus mokė karatė subtilybių.

2. Serialo „Černobylis“ (orig. Chernobyl) aktoriai

Holivudo žvaigždžių koncentracija Lietuvoje stipriai išauga čia filmuojant didelius užsienio kino projektus. Filmuojant daugybę apdovanojimų pelniusį ir žiūrimumo rekordus pagerinusį istorinį televizijos serialą „Černobylis“, Lietuvoje gyveno pasaulinio lygio žvaigždės Jaredas Harrisas, Stellanas Skarsgårdas, Emily Watson, Jessie Buckley.

Šie aktoriai puikiai žinomi iš tokių populiarių projektų kaip „Reklamos vilkai“ (orig. Mad Men), „Karūna“ (orig. The Crown), „Prieš bangas“ (orig. Breaking the Waves), „Visko teorija“ (orig. The Theory of Everything) ir daugelio kitų.

3. Davidas Faustino

Sunku įsivaizduoti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje kultinu tapusį serialą „Vedęs ir turi vaikų“ (orig. Married... With Children). Lietuvoje vis dar rodomo serialo vieną iš pagrindinių personažų Badą Bandį įkūnijęs aktorius Lietuvoje viešėjo 2019-aisiais.

Jis Lietuvą aplankė kasmetinio populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“ metu. Čia žymus vyras susitiko su gerbėjais ir atvirai pasakojo apie savo gyvenimą, karjerą bei kelią į sėkmę.

David Faustino, Steven Ogg /Foto: Comic Con Baltics

4. „Keisti dalykai“ (orig. Stranger Things) aktoriai

Po pasaulinės sėkmės sulaukusio televizijos serialo „Černobylis“, filmavimo galimybėmis Lietuvoje susižavėjo ir populiaraus mokslinės fantastikos serialo „Keisti dalykai“ kūrėjai. Nors visos filmavimo detalės buvo kruopščiai slepiamos, tačiau žinoma, jog filmavimas vyko Lukiškių kalėjime. Nėra tiksliai žinoma, kurie aktoriai lankėsi Lietuvoje, tačiau serialo anonsas, kuriame matomi netoli Vilniaus esančio Skersabalių karjero vaizdai, išduoda, jog Jimo Hopperio vaidmenį atliekantis Davidas Harbouras mūsų šalyje jau spėjo apsilankyti.

5. Johnas Rhys-Daviesas

Modernaus kino legenda vadinamas Johnas Rhys-Davies Lietuvoje yra lankęsis ne kartą. Pirmiausiai į Lietuvą aktorius atvyko 2016 metais, filmuojant filmą „Batsiuvys“ (orig. The Cobbler) sukurtą pagal Levo Tolstojaus novelę „Kur yra meilė, yra Dievas“.

Po poros metų filmų „Žiedų valdovas“ (angl. The Lord of the Rings) bei „Indiana Džounsas“ (orig. Indiana Jones) žvaigždė vėl aplankė Lietuvą. Čia jis atvyko susitikti su gerbėjais populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“.

6. Dexteris Fletcheris

Kino pasaulį sudrebinę ir didžiules gerbėjų armijas rinkę biografiniai filmai „Rocketman“ (orig. Rocketman), „Bohemijos rapsodija“ (orig. Bohemian Rhapsody) dienos šviesos nebūtų išvydę be žymaus anglų aktoriaus ir režisieriaus Dexterio Fletcherio. Garsus vyras Lietuvoje yra lankęsis ne kartą. Čia jis atvyksta su žmona, bene žymiausia Lietuvos operos režisiere, Dalia Ibelhauptaite.

Dexter Fletcher ir Dalia Ibelhauptaitė

7. Stevenas Oggas

Lietuvoje lankėsi ir jau kultiniais spėjusių tapti serialų „Vaikštantys numirėliai“ (orig. The Walking Dead) ir „Vakarų pasaulis“ (orig. Westworld) žvaigždė Stevenas Oggas, kuris kompiuterinių žaidimų gerbėjams dar geriau žinomas iš vieno sėkmingiausių visų laikų vaizdo žaidimo – „Grand Theft Auto V“.

Kaip ir kolega Davidas Faustino, Stevenas Oggas į Lietuvą atvyko pakviestas į populiariosios kultūros renginį „Comic Con Baltics“. Renginio metu aktorius savo gerbėjams papasakojo apie darbą filmavimo aikštelėje bei serialų kūrimo užkulisius.

8. Georgia Hirst

2019-aisiais Vilnių aplankė ir anglų kilmės aktorė Georgia Hirst. Pastebėjus Lietuvoje išaugusį susidomėjimą serialu „Vikingai“ (orig. Vikings), aktorė buvo pakviesta į populiariosios kultūros renginį „Comic Con Baltics“. Istoriniame draminiame televizijos seriale ryškų ir charizmatišką vikingės Torvi personažą įkūnijusi aktorė renginio metu savo gerbėjams atskleidė, kad nuo karingos personažės skiriasi tuo, jog pagalbos jai reikėtų vos įsipjovus į pirštą.

9. Rossas Marquandas

Rossas Marquandas išgarsėjo post-apokaliptinėje siaubo dramoje „Vaikštantys numirėliai“ (orig. The Walking Dead), atlikęs Arono vaidmenį. O suvaidinęs Raudonąją Kaukolę (Red Skull) naujausiuose „Keršytojų“ (orig. The Avengers) filmuose tapo dar geriau pažįstamas Lietuvos auditorijai. Dėl šios priežasties aktorius buvo pakviestas į kasmet Vilniuje vykstantį populiariosios kultūros renginį „Comic Con Baltics“.

Čia aktorius ne tik susitiko su savo gerbėjais, dalino parašus, bet ir pademonstravo savo talentą – identiškai pamėgdžiojo žymiausius Holivudo aktorius.

10. Deanas-Charlesas Chapmanas

Apsilankymo Lietuvoje nepraleido ir žymus anglų aktorius Deanas-Charlesas Chapmanas. Kaip ir dauguma žymių Holivudo aktorių, jis į Lietuvą atvyko dėl Vilniuje vykstančio populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“. Aktorius geriausiai žinomas iš fantastikos serialo „Sostų karai“ (orig. Game of Thrones) kuriame atliko Tomeno Barateono vaidmenį. O prieš metus jis sužibėjo pasirodęs begalę apdovanojimų, tarp jų ir „Auksinį gaublį“, pelniusioje epinėje karo juostoje „1917“.

Lietuva viršija lūkesčius

Vieno iš bene daugiausiai Holivudo žvaigždžių į Lietuvą pritraukiančio populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“ organizatorius Tomas Vievesis teigia, jog pasaulinio lygio žvaigždės Lietuvą palieka su nuostaba, teigdami, jog viešnagė Lietuvoje viršijo jų lūkesčius.

„Į renginį atvykstančias žvaigždes galima suskirstyti į dvi grupes – tie, kurie neturi didelių lūkesčių apie mūsų šalį ir tie, kurie apie Lietuvą žino gana nemažai. Pastarieji Lietuvoje būna lankęsi patys arba apie Lietuvą jiems pasakojo mūsų šalyje viešėję draugai, giminaičiai, kolegos. Jie dažniausiai žino, ką nori aplankyti, pamatyti ir paragauti. Kiek įdomiau būna su apie Lietuvą kone nieko nežinančiais svečiais. Dėl gana jauno valstybės amžiaus ir nedidelio šalies ploto, žinomų žmonių lūkesčiai nebūna itin dideli. Tačiau pasibaigus renginiui visuomet sulaukiame pagyrų tiek dėl renginio kokybės, tiek dėl šalies pažangos, gamtos ir miestų grožio“, – pasakoja „Comic Con Baltics“ organizatorius T. Vievesis.

Renginio organizatorius prideda, jog nors Lietuvoje apsilankiusios pasaulinio lygio žvaigždės savo kolegoms visuomet pataria priimti kvietimą apsilankyti Lietuvoje, žinomų žmonių atvežimas į renginį yra daug darbo reikalaujantis procesas. Vos pasibaigus vienam renginiui, iškart pradedama galvoti ir planuoti, ką Baltijos regionui būtų galima pasiūlyti ateinančiais metais.

„Šiuo metu jau galime pasidžiaugti, jog dėl dalyvavimo renginyje pavyko susitarti su kultiniame seriale „Bręstantis blogis“ (orig. Breaking Bad) Valterio Vaito jaunesniojo (Walter White Jr.) personažą įkūnijusiu amerikiečių aktoriumi RJ Mitte, kuris renginyje žada papasakoti įvairiausių istorijų apie pasaulyje vienu geriausių visų laikų serialu laikomo televizijos projekto „Bręstantis blogis“ filmavimo užkulisius“, – pasakoja T. Vievesis.

Nuo 2017 metų organizuojamo „Comic Con Baltics“ renginio istoriją Lietuvą aplankė daugiau kaip 30 pasaulinio lygio aktorių ir kūrėjų iš garsių televizijos, kino bei komiksų projektų. Artimiausias populiariosios kultūros renginys planuojamas gegužės 20-22 dienomis, Vilniuje, „Litexpo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją