Apie ką mes čia…

Penki profesionalūs sukčiai, apgavikai bei vagišiai – Vilkas, Smauglys, Ryklys, Piranijus ir Tarantula galiausiai atsiduria teisėsaugos gniaužtuose. Žinoma, tokiam fiasko jie irgi buvo gerai pasiruošę ir turintys gudrų planą, kuris leistų jiems išvengti kalėjimo. Sėbrai nusprendžia apgauti visus, apsimesdami padoriais ir gerais piliečiais, kurie tiesiog pasuko ne tuo keliu, bet užtat galintys viską ištaisyti, tapdami tikru pavyzdžiu miesto gyventojams. Ar jiems pavyks įgyvendinti šį savo naują planą? O gal yra kažkas, kas jiems sutrukdys triumfuoti ir atskleis tikrus jų kėslus? Sunku net pasakyti.

Kūrinio turinys

Tokia animacija kaip „Blogiukai“ nepretenduoja būti „Pixar“ studijos hitais, kuriuos žiūrint reikia mąstyti apie ekrane gvildenamas rimtas temas. Nes tai visgi labiau pramogai ir smagiam laiko praleidimui prie kino ekrano skirtas projektas, kuris dovanoja puikų ir neprailgstantį nuotykį. Tad nors čia ir nėra jokių gilesnių išvedžiojimų ar gyvenimiškų temų aptarimo, tai nereiškia, kad šiame filme negalime pamatyti ir kokio nors pamokslo. O juo čia tampa du pasirinkimai – būti blogu arba žengti gėrio keliu. Ir ties tuo yra vystoma pagrindinė šio filmo siužetinė linija.

Filmukas dovanoja mums dar ir spalvingus personažus, kurie aišku yra pateikti per tam tikrus stereotipus, kuriais dažnai yra apibūdinami vieno ar kito tipo asmenys. Nesiplėtosiu šia tema, bet pasakysiu, kad stebint šios juostos herojų poelgius ir matant kiekvieno iš jų charakterio savybes, galima ne tik smagiai pasijuokti, bet ir įžvelgti jų pristatyme savotišką ironiją. Bet čia jau negaliu atskleisti apie ką užsiminiau, nes manau, kad patys turėtumėte tai pamatyti. Ir kalbu ne vien apie vaikus, nes šis filmukas yra skirtas visoms amžiaus grupėms.

Humoras čia nėra labai jau originalus, nes klišių tiek dialoguose, tiek ir juokeliuose pakanka, bet tai nereiškia, kad tie juokeliai neveikia, nes taip nėra. Visgi pasijuokti arba bent jau nusišypsoti iš rodomų ekrane situacijų, ištartų frazių bei absurdiškai atrodančio veiksmo aišku galima. O tai tik pagyvina peržiūrą, kuri akimirksniu pavirsta į smagią pramogą. Svarbu yra tik nusiteikti lengvam reginiui bei išjungti smegenis, o tada gausite išties gerą laiką.

Nemanau, ar verta daugžodžiauti apie šį filmą, nes jis kaip ir visos kitos panašios animacijos turi vieną paprastą tikslą – patikti tiek vyresniam, tiek ir jaunesniam žiūrovui. Ir šis tikslas buvo tikrai įgyvendintas. Ir nors tai ne pati ryškiausia ar prilygstanti geriausiems animaciniams filmams istorija, ją visgi verta pamatyti.

Techninė juostos pusė

Kas man šiame filmuke patiko, tai ne tokia jau ir standartinė animacija. Čia mes turime kitokį animacijos braižą, kuris žinoma priduoda savitą pliusą šiai juostai, nes ekrane mes matome kažką kito, nei įprastai atrodantį 3D animacinį stilių. Muzika šauni ir pagyvinanti peržiūrą, o vaizdo montažas neleidžiantis nuobodžiauti dėl smagiai sudėliotų scenų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Šįkart irgi žiūrėjau filmuką anglų kalba, todėl apie lietuvišką dubliažą negaliu pasakyti nieko. Bet raginu atsižvelgti į tai, jog tai yra didelės studijos projektas, o tokių studijų darbai visuomet yra įgarsinti geriausiai. O kas visgi norės filmuką pasižiūrėti originalo kalba, tai tokio seanso metu galėsite išgirsti tokių aktorių balsus kaip Samas Rockwellas, Marcas Maronas, Anthony‘is Ramosas, Craigas Robinsonas, Awkwafina, Richardas Ayoade‘as ir Zazie Beetz. Pats įgarsinimas man paliko gerą įspūdį, nes visi aktorių balsai puikiai tiko jų įgarsintiems personažams.

Verdiktas

„Blogiukai“ – žvalus, neprailgstantis, gražią animaciją turintis ir pakankamai smagus animacinis projektas, kuris turėtų suteikti elementarią pramogą tiek mažam, tiek ir vyresniam animacijos gerbėjui. Ir nors čia yra pilna stereotipų, įvairiausių klišių bei pasigesta originalumo, tai visiškai netrukdo pasinerti į ekrane gvildenamą istoriją.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją