Apie ką mes čia…

Sunkiai sugebantis rasti bendrą kalbą su kolegomis reindžeriais bei visuomet įsiveliantis į įvairius konfliktus Džeksonas Brigsas galiausiai yra nušalinamas nuo pareigų. Tačiau tarnavimas JAV kariuomenėje Džeksonui yra didžiausias gyvenimo malonumas, todėl jis nusprendžia ištaisyti savo nepavydėtiną padėtį bet kokiu būdu. Ir štai, vieną dieną jam nusišypso laimė – jis turi nuvežti į žuvusio šeimininko laidotuves šunį Lulu, kuris, kaip ir Džeksonas, tarnavo JAV kariuomenėje. Tik yra vienas mažytis niuansas. Lulu neprisileidžia prie savęs nieko, todėl vyrukui teks gerai pasukti galvą, kaip prisijaukinti keturkojį pakeleivį.

Kūrinio turinys

Filmų apie nepaklusnius ir mėgstančius išdaigas keturkojus yra išties nemažai, o dar daugiau yra juostų apie keliones, kurios vyksta dėl vieno ar kito užsibrėžto tikslo. Todėl šiuo atveju filmas „Šuo“ niekuo nenustebina savo siužetiniais sprendimais, bet tuo pačiu, tai yra idealus iš mano paminėto tipo kino projektų suplaktas kokteilis, kuris sukelia vien tik pačias pozityviausias emocijas.

Pirmiausia, filme yra gvildenama labai sunkaus charakterio ir kažkiek susireikšminusio reindžerio istorija. Jo išdaigos, jo bendravimas su viršesniais už jį pareigūnais ir jo neatsakingumas kai kuriose situacijose puikiai nupaveiksluoja dar visiškai nesubrendusį žmogų. O tokių asmenų yra išties daug, nepaisant jų gimimo metų, nes, kaip sakoma, ne metuose esmė. Tad filmas sugeba perteikti klaidas ir neatsakingus žmonių poelgius, kurie vienaip ar kitaip tampa rimtų problemų kaltininkais. Be to, filmas iš lengvai vystomos perspektyvos dar ir žavi dėl to, jog ekrane mums yra pateikiama konkretaus žmogaus metamorfozė.

Antra, tai juosta apie savotišką draugystę arba bent jau tos draugystės užsimezgimą. Čia mes gauname ne tik smagų laiką dėl išties neblogų juokelių ar kuriozinių situacijų, į kurias patenka keturkojis su savo nauju globėju, bet ir pasakojimą apie vertybes, atsakomybę, patirtas traumas, kurias bando užglaistyti visiškai neapgalvoti poelgiai. Žinoma, tokie šio pasakojimo niuansai privers mąstančius žiūrovus pagalvoti apie rimtesnius dalykus, bet tai nereiškia, kad filmas dėl to pavirsta į dramą, nes taip nėra.

Įdomiais antraplaniais personažais juosta mus ne itin lepina, nes visas dėmesys čia yra sutelktas į šunį bei Džeksoną Brigsą, kurių chemija išties užburia ir neleidžia nepatikėti tuo, kaip jie bando rasti tarpusavio bendrą kalbą. Tad jiems neįmanoma nejausti simpatijos, nes nors abu ir yra sunkaus charakterio, visgi tai giminingos sielos. O ir su Džeksonu galima susitapatinti, net jeigu jis nėra geras pavyzdys.

Tad jeigu Jums patinka lengvo turinio, bet nekvailos komedijos, šis visai šeimai skirtas projektas turėtų po peržiūros palikti pakankamai pozityvius įspūdžius. Ypač dabar, kai norisi bent kelioms valandoms atsiriboti nuo liūdnos realybės.

Techninė juostos pusė

Kaip ir visuomet, tokiems filmams skirti daug dėmesio techninių aspektų aptarimui kaip ir nereikia, nes nieko ypatingo ar originalaus jie nepateikia. Tad paminėsiu tik tai, kas man patiko labiausiai. O patiko judrus kameros darbas, miela ausims muzika, kuri sukūrė ekrane ganėtinai jaukią atmosferą, ir vaizdo montažas. Filmas žiūrėjosi nenuobodžiai.

Aktorių kolektyvinis darbas

Vaidinti Channingas Tatumas moka, ką mes matėme ne vieną kartą, bet dažniausiai jo vaidinamas personažo tipažas būna vienodas. Šis filmas nėra išimtis, bet man tai visiškai netrukdė, nes jis puikiai tiko Džeksono Brigso vaidmeniui. Taip pat šauniai pasirodė ir šuo.

Juostoje galime pamatyti Ethaną Suplee‘ą, Q‘orianką Kilcher, Emmy Raver-Lampman, Billą Burrą, Keviną Nashą ir kitus aktorius. Deja, bet mano paminėtų aktorių pasirodymas nebuvo ryškus, nes visą dėmesį į save atitraukė aukščiau paminėtas duetas.

Verdiktas

„Šuo“ – šiltas, mielas, smagus ir šmaikštus savo juokeliais projektas, kuris leidžia kelioms valandoms užsimiršti ir pasinerti į šią pakankamai neblogai išvystytą bei netgi tam tikrą pamokslą turinčią lengvo turinio istoriją. O kartu tai dar ir neblogas režisūrinis Channingo Tatumo debiutas, kuris išties maloniai nustebina.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją