Koks yra Domee Shi debiutas pilno metro kine? Apie tai - šiek tiek žemiau.

Apie ką mes čia…

Trylikametė Mei Li gyvena pilnavertį ir pakankamai smagų paauglišką gyvenimą, turi ištikimus draugus, laukia savo muzikos dievaičių koncerto, stropiai mokosi ir kartu neturi jokių didesnių rūpesčių. Bet vieną dieną viskas apsiverčia aukštyn kojomis ir mergina pavirsta į milžinišką raudoną pandą. Dabar Mei vieninteliu noru gyvenime yra surasti būdą atsikratyti šios negandos ir kartu sužinoti, kodėl būtent su ja tai įvyko.

Kūrinio turinys

Štai mus ir pasiekė dar vienas studijos „Pixar“ animacinis hitas. Ir gal šis filmukas nėra toks rafinuotas savo pateikiama filosofinio pobūdžio istorija bei priverčiantis rimtai susimąstyti apie gyvenimą kaip „Siela“, ar toks išradingas savo idėjomis kaip „Išvirkščias pasaulis“, bet tai nereiškia, kad „Raudonoji panda“ neturi savo pliusų.

Visgi tai yra vienas iš šilčiausių animacinių projektų, koks tik buvo pasirodęs kino ekranuose per daugelį metų. O kartu, tai ir filmukas, kuris pakankamai aiškiu būdu per metaforas nupaveiksluoja pačią paauglystę.

Tad jeigu kalbėti apie didžiausią šio filmuko siužetinės linijos pliusą, juo kaip tik ir taptų paauglystės apibrėžimas iš pakankamai linksmos perspektyvos, kuria ir tampa pagrindinio veikėjo transformacija į raudonąją pandą.

Tie žmonės, kurie perėjo paauglystės etapą, tikriausiai pamatys ekrane save, o jauni žiūrovai, kuriems dar prieš akis brendimas, galės pasiruošti jam. Ir tai sakau todėl, jog ne visi jaunuoliai sugeba priimti savo kūno pasikeitimus, todėl manau, kad ši juosta galėtų tapti išties nebloga priemone pasiruošimui žengti į brendimo stadiją.

Jeigu atmesime svarbią bei pamokančią žinutę, filme liks dar smagūs veikėjai bei jų kurioziniai nuotykiai. Tad pasijuokti iš jų daromų kvailysčių ir tuo pačiu susitapatinti su jais nėra taip sunku, nes visi iki vieno, personažai apibūdina skirtingus paauglių tipažus pradedant moksliukais, populiariausiais mokiniais ir užbaigiant chuliganais. Be to, tokie reiškiniai kaip patyčios ar meilė bei žinoma šeimos idilija filmuke irgi yra, dėl ko jis atrodo taip natūraliai, maloniai ir artimas daugeliui iš mūsų.

Manau, čia reikėtų man sustoti, nes visas šio animacinio filmuko grožis Jums atsiskleis kino teatruose, į kuriuos aš kviečiu tiek mažus, tiek ir didelius kino mylėtojus, nes „Pixar“ studijos darbų tiesiog nevalia praleisti.

Techninė juostos pusė

Kai rašiau paskutiniam „Pixar“ filmukui apžvalgą, paminėjau, kad net neverta aptarinėti šios studijos projektų techninių aspektų, nes jie visi iki vieno atrodo nepriekaištingai. Ir ši juosta nėra to išimtimi. Animacija čia kerinti ir labai spalvinga, detali, netgi sakyčiau, kad priartinta prie tikrovės, o garso takelis tiesiog fantastiškas. Vienas malonumas man buvo stebėti šios juostos siužetą, kuris buvo pagardintas tokių atlikėjų hitais kaip *NSYNC, Backstreet Boys, Taylor Swift, Ed Sheeran ir kitais. Garsas ir vaizdo montažas filme irgi be jokių priekaištų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Filmuką žiūrėjau originalo kalba, bet žadu įvertinti ir lietuvišką dubliažą, kuris su kiekvienais metais vis gerėja. O studijos „Pixar“ animacija bent jau kiek pamenu, niekada nenuvildavo ir balsai buvo parinkti labai atsakingai. Bet jeigu visgi pasirinksite originalo kalbą, filmuko herojai kalbės Sandros Oh, Rosalie Chiang, Jameso Hongo, Anne-Marie ir dar kitų aktorių balsais.

Verdiktas

„Raudonoji panda“ – savo skleidžiama žinute stiprus ir kartu puikią pramogą suteikiantis naujasis studijos „Pixar“ kino hitas, kuris sugeba ne tik pralinksminti kuriozinėmis situacijomis, bet dar ir priverčia iš šono pamatyti kelis brendimo stadijos pavyzdžius. O tai ir yra pakankamai svarbiu šios juostos edukacinio pobūdžio momentu, kuris žengiantiems į paauglystę jaunuoliams gali tapti puikia pagalbine priemone brendimo suvokimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją