Kaip rašoma pranešime spaudai, ne veltui dramos kūrėjai juostos pavadinimui pasirinko princesės Dianos mergautinę pavardę Spencer, tokiu būdu pabrėždami jos norą pasakojamos istorijos metu grįžti į prieš susituokiant su princu Charlesu egzistavusį gyvenimą, pabėgti nuo karališkosios šeimos, ištrūkti iš rūmų, kuriuose jautėsi vieniša, išduota, nelaiminga.

„Dėl šio vaidmens buvau pasiruošusi viskam. Pusmetį mokiausi kalbėti su princesės Dianos akcentu, bandžiau perprasti jai būdingas manieras. Tačiau svarbiausia man buvo nė kiek nepagražinant parodyti, kiek kančių žmogui suteikia sirgimas bulimija. Nenorėjau, kad tai filme pasijustų tik kaip nesunkus sveikatos sutrikimas. Iš tiesų tai baisi liga, kurios padarinius yra pajutę labai daug moterų,“ – interviu sakė K. Stewart.

Ji teigė, kad kuo toliau gilinosi į scenarijų, tuo labiau suprato, kokia princesė Di buvo vieniša.

„Nesuprantu, kaip toks šiltas žmogus galėjo neturėti artimų draugų, kurie padėtų, išgelbėtų, ištrauktų ją iš to pragaro“, – pasakojo aktorė.

„Buvome apstulbę, kiek ir kaip Kristen ruošėsi vaidmeniui. Net nesvajojome, kad kažkas gali taip įsijausti, taip tiksliai atkartoti asmenį, kurio net nepažinojo. Esu įsitikinęs: K. Stewart verta visų įmanomų „Oskarų“ statulėlių“, – aktorei liaupsių negaili dramos režisierius Pablo Larrainas.

Jam pritaria ir buvęs princesės Dianos asmens sargybinis Kenas Wharfe'as, kuris pamatęs filmą neslėpė susižavėjimo K. Stewart: „Iš visų aktorių, kada nors vaidinusių Dianą, ji yra artimiausia princesei. Jai pavyko įsijausti, pakartoti manieras tobulai.“

Biografinė drama „Spencer“ vaizduoja princesės Dianos bei princo Charleso santuokos pabaigos pradžią ir prasideda pasakojimu apie 1992-uosius. Britų karališkajai šeimai priklausančiame Sendringemo dvare Norfolko grafystėje verda pasiruošimas Kalėdoms. Būtent šiame dvare didžiausias metų šventes sutiks karalienė Elžbieta II ir visa jos šeima.

Į Norfolką atvyksta ir princesė Diana. Per dešimtmetį, praleistą santuokoje su princu Charlesu, ji apie karališkąją šeimą ir jos papročius bei prievoles sužinojo daugiau nei pakankamai. Dianai jau nebėra paslaptis ir jos sutuoktinio romanas su kita moterimi – Camilla. Nors šimtą kartų mieliau būtų bet kur kitur, tik ne čia, dėl savo mylimų berniukų Williamo ir Harry, princesė nusprendžia sukąsti dantis ir apsimesti, kad viskas yra puiku.

Istoriją apie sudėtingus santykius karališkojoje šeimoje, Dianos kančias ir gyvenimo vingius pasakojanti juosta „Spencer“ Lietuvos kino teatruose pasirodys jau šį penktadienį, kovo 11 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją