Animacijos ir gyvosios vaidybos mišinyje vaidinantis filmo „Čarlis ir šokolado fabrikas“ (Charlie and the Chocolate Factory) herojus Freddie’is Highmore’as vykdo vaiko prašymą apsaugoti senelės (aktorė Mia Farrow) namus nuo sunaikinimo, mėginant surasti senelio lobį mažyčių minimukų šalyje.

Drąsusis berniukas savo kelionėje sutinka princesę Seleniją (Madonna) ir Maksą (Snoop Doggas), kurie jį lydi į miestą, valdomą nedorojo Maltazaro (Davidas Bowie’is).

Drauge su minimukais, kurių ūgis tesiekia kelis milimetrus, filmas praneša gerą žinią: net patys mažiausi herojai gali daug ką pakeisti.

Šis visai šeimai skirtas filmas – tai L. Bessono keturių tomų knygos vaikams, kuri turėjo milžinišką pasisekimą autoriaus gimtinėje Prancūzijoje, adaptacija didžiajame ekrane.

Pirmoji knygos dalis „Artūras ir minimukai“ (Arthur et les Minimoys) pasirodė 2003 metais, vėliau sekė jos tęsiniai „Artūras ir uždraustasis miestas“ (Arthur et la cité interdite), „Artūras ir Maltazaro kerštas“ (Arthur et la vengeance de Maltazard) ir „Artūras ir abiejų pasaulių karas“ (Arthur et la guerre des deux mondes).

Jauniesiems skaitytojams nekantriai laukiant naujų leidimų ir paties filmo, tikėtina, kad ši knygų serija bus pozicionuojama kaip lygi „Hariui Poteriui“ ir „Narnijos kronikoms“.

Kaip teigiama, Lucas Bessonas, filmo „Penktasis elementas“ scenarijaus autorius ir režisierius, šiai ekranizacijai ruošėsi trejus su puse metų. Dabar filmas statomas, ir nors dar neaišku, kada Madona suras laiko savo vaidmeniui įgarsinti, jos balso prireiks gana greitai – kino teatruose filmas turi pasirodyti per šias Kalėdas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją