Nuo praeito ketvirtadienio, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą, Vakarai vieningai imasi finansinių sankcijų, kurios turėtų padidinti Rusijos karinių veiksmų kaštus ir daryti spaudimą Rusijos ekonomikai.

Valstybės uždaro savo oro erdvę Rusijos lėktuvams, riboja pažangiųjų technologijų eksportą, o sporto pasaulis perkelia rungtynes iš Rusijos arba suspenduoja Rusijos komandų dalyvavimą rungtynėse.

Dabar prie baudžiamųjų priemonių jungiasi ir Jungtinių Valstijų kino kūrėjų sostinė. Didžiosios Holivudo studijos skelbia, kad neplatins savo naujų filmų Rusijoje.

Kino studijos „Paramount“ panešimas, lipantis ant kulnų panašiems kino studijų „Disney“, „Sony“ ir „Warner Bros.“ pranešimams, reiškia, kad jos filmai „Prarastas miestas“ (The Lost City) ir „Ežiukas Sonic 2“ (Sonic the Hedgehog 2) nebus rodomi Rusijoje.

Rusijos kino teatruose nebus ir tokių naujų filmų kaip ilgai lauktas „Betmenas“ (The Batman), penktadienį pristatomas Jungtinėse Valstijose.

„Matydami Ukrainoje vykstančią tragediją, nusprendėme sustabdyti mūsų būsimų filmų pristatymus Rusijos kino teatruose“, – „Paramount Pictures“ atstovą citavo JAV žiniasklaida.

„Mes palaikome visus, kuriuos paveikė humanitarinė krizė Ukrainoje, Rusijoje ir mūsų tarptautinėse rinkose, ir toliau stebėsime situaciją, kaip ji vystysis toliau“, – kalbėjo atstovas.

Pasaulio kontekste Rusija nėra didžiulė Holivudo produkcijos rinka, nors didelio biudžeto filmai ten lankomi gana gerai. Viena tokių juostų „Žmogus-voras: nėra kelio atgal“ (Spider-Man: No Way Home) Rusijoje už parduotus bilietus surinko 44 mln. JAV dolerių, skelbia kino pramonės naujienų portalas „Variety“.

Pramogų pasaulio atstovai pasisako prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.

Britų aktorius Benedictas Cumberbatchas, šią savaitę gavęs savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje, pasinaudodamas proga paragino imtis veiksmų Maskvos atakai sustabdyti.

Vokietijoje garsus rusų dirigentas, tvirtas Vladimiro Putino šalininkas Valerijus Gergijevas, buvo atleistas iš Miuncheno filharmonijos vyriausiojo dirigento pareigų, nes nepasmerkė Rusijos invazijos.

„Eurovizijos“ dainų konkursas paskelbė, kad po invazijos į Ukrainą nė viena Rusijos grupė ar atlikėjas negalės dalyvauti šių metų renginyje, o pankroko trio „Green Day“ šią savaitę pranešė „dėl dabartinių įvykių“ atšaukiantis savo pasirodymus Maskvoje.

Šaltinis
Temos
BNS
Dalintis
Nuomonės