Kanų festivalis nori išreikšti visokeriopą paramą Ukrainos žmonėms, – sakoma festivalio komandos pareiškime. – Mes prisidedame prie tų, kurie priešinasi šiai nepriimtinai situacijai ir smerkia Rusijos bei jos vadovų požiūrį“.

„Nuspręsta: jei agresyvus karas nebus nutrauktas Ukrainos žmones tenkinančiomis sąlygomis, nepriimti oficialių delegacijų iš Rusijos ir neįsileisti nė vieno su Rusijos vyriausybe susijusio asmens“, – sakoma pareiškime.

Organizatoriai teigė, kad sveikina visų rusų, rizikuojančių protestuoti prieš invaziją, taip pat Rusijos menininkų bei kino profesionalų, pasisakančių prieš dabartinę valdžią, drąsą.

„Ištikimas savo istorijai, kuri prasidėjo 1939 metais pasipriešinimu fašistinei ir nacistinei diktatūrai, Kanų festivalis visada tarnaus menininkams ir kino profesionalams, kurie pasisako prieš smurtą, represijas ir neteisybę“, – priduriama jų pareiškime.

Kanų kino festivalis buvo įkurtas 1939 metais, pirmiausia siekiant konkuruoti su Venecijos kino festivaliu fašistų valdomoje Italijoje.

Šiemet kino festivalis vyks gegužės 17-28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės