Apie ką mes čia…

Kartais taip nutinka gyvenime, kai rutina lovoje paima viršų ir seksas su mylimu žmogumi tampa kančia. O kad problemos šeimoje neprasidėtų dėl sekso, kuris daug kam užima svarbų vaidmenį vedybiniame gyvenime, kartais reikia paįvairinti fantazijomis savo žaidimus lovoje. Apie tai filme pagalvoja šešios visiškai skirtingos poros, kurioms nauji potyriai lovoje gali tapti tikru išsigelbėjimu iš monotonijoje paskendusios aistros.

Kūrinio turinys

Kai eini žiūrėti į kiną kokio nors almanacho stiliumi sukurto projekto, dažnai tikiesi išvysti daug skirtingų istorijų, kurios turi bent kokią nors sąsają viena su kita. Bet šiuo atveju viskas kitaip, nes žiūrovui yra pateikiamos šešios visiškai skirtingos istorijos, kurias sieja tik vienas momentas – su seksu susijusios temos.

Ir čia, manau, yra didžiausias šio filmo pliusas, nes kai istorijos nepersipina, o tiesiog leidžia žiūrovui pasinerti į konkrečios temos narpliojimą, žymiai lengviau išlaikyti dėmesį. Kodėl? Nes po vienos papasakotos istorijos, seks visai kita, kuriai nereikia jokių papildomų žinių apie tai, kas vyko anksčiau.

Šiame filme turime tokias gvildenamas temas kaip potraukis mirčiai, ašaroms, sekso vaizdajuostėms, giminėms, susilaikymui ir vaidmenų žaidimams. Kiekviena iš mano paminėtų temų nupaveiksluoja paties potraukio atsiradimo priežastį ir kartu pasekmes, kurios gali paveikti santuokinį gyvenimą. Kaip paveikti? Čia jau priklausys tik nuo to, kaip partneriai sugebės susigyventi su savo potraukiais. Tad žiūrovas gauna tam tikrą patarimų vadovėlį, kuriuo ir reikėtų vadovautis turint vieną ar kitą fantaziją.

Įdomiais personažais filmas mus irgi lepina, nes visi iki vieno atrodo ganėtinai patraukliai, nors tikrai ne kiekvienam iš jų bus galima jausti simpatiją. Visa tai - dėl tam tikrų sprendimų, kuriuos jie daro. Gaila, kad nelabai galiu išskirti nors vieno iš jų, nes kitaip tai prilygtų „spoileriams“, kurių visuomet vengiu rašydamas filmų bei serialų apžvalgas.

Humoro juostoje pakanka, nes vien pokalbiai apie seksą ar draminiai intarpai galėtų kažkiek varginti savo monotonija, todėl kartais net absurdiškai atrodančios scenos pagyvina šios juostos atmosferą.

Ir čia, manau, reikia sustoti, nes daugiau sakyti apie almanacho stiliumi sukurtą filmą kaip ir nereikia - patys turite pasinerti į šį fantazijų kupiną pasaulį, kuriame galbūt atrasite ir sau kokį nors naują pomėgį lovoje. O gal ir ne, nes šis filmas kaip tik labiau atgraso savo pasekmėmis nuo naujovių lovoje, nei skatina veikti.

Techninė juostos pusė

Žiūrėdamas tokius filmus dažniausiai neatkreipiu dėmesio į techninius aspektus, nebent jie labai jau ryškiai duoda apie save žinoti. Tad šiuo atveju mes gauname pakankamai tvarkingą vaizdo montažą, ne tokį atvirą tam tikroms pikantiškoms scenoms kameros darbą, malonią ausims muziką ir patraukliai atrodantį bei prie prancūziškos buities priartinantį meninį apipavidalinimą.

Aktorių kolektyvinis darbas

Šio filmo plakatuose beveik visur pagrindiniame plane figūruoja daug kam patinkanti Monica Bellucci, bet neapsigaukite, nes ji čia pasirodo gal dešimčiai minučių, todėl jeigu eisite žiūrėti filmo vien dėl jos, teks nusivilti. Bet vaidino ji kaip visuomet – žavingai. Ir be jos filmas kupinas puikių prancūzų aktorių. Čia pamatysite tokias žvaigždes kaip Denisas Podalydesas, Suzanne Clement, Nicolasas Bedosas, Carole Bouquet, Josephine Japy, Karin Viard, Jeanas-Paulas Rouve‘as, Williamas Lebghilas ir Celine Sallette.

Verdiktas

„Fantazijos suaugusiems“ – neturinčių visiškai nieko bendro (apart sekso) šešių istorijų pasakojimų rinkinys, kuris šiek tiek primityviu, bet visgi patraukliu būdu priartina prie netipinių fantazijų užkulisių bei jų savotiškų pasekmių. O tą labiausiai paryškina dramatiškos, komiškos ir kažkiek net graudžios situacijos, kurių liudininkais tampame mes, žiūrovai.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)