„Tinder Swindler“ pasakoja istoriją apie netikrą milijardierių, vardu Simonas Leviev (tikrasis vardas: Shimon Hayut), kuris pasinaudojo internetinių pažinčių platforma „Tinder“ susitikti su moterimis, viliojant jas ekstravagantišku ir prabangiu gyvenimo būdu: privatūs lėktuvai, prabangūs viešbučiai ir automobiliai, aukščiausios lygio restoranų vakarienės bei prabangūs dizainerių drabužiai.

Simonas suklastodamas deimantų įmonės direktoriaus sūnaus tapatybę manipuliavo merginų jausmais, pasinaudodamas jų pinigais, kuriuos šios gaudavo imdamos paskolas. Jis apipildavo savo grobį dovanomis ir banalybėmis, o vos tik šioms jį pamilus, sukčius pradėdavo veikti.


Greitai meilės kerai išgaruodavo ir merginos, virtusios aukomis, suprasdavo, kad Simonas yra piktavalis sukčius, dėl kurio kaltės jos prarado šimtus tūkstančių dolerių.

Trys dokumentiniame filme vaizduojamos moterys – Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm ir Ayleen Charlotte bendradarbiavo su teisėsauga bei žurnalistais, siekdamos padaryti nusikaltėlio verslui eros galą.

Filmo pabaigoje paaiškėjo, kad ir paviešinus Simono Leviev aferas, jis dabar tegyvena kaip „laisvas žmogus“ Izraelyje.

Jis net sukūrė svetainę, siūlančią verslo patarimus ir toliau tęsia savo prabangų gyvenimo būdą su nauja mergina, žinomu Izarelio modeliu, Kate Konlin.


K. Konlin profesionaliai atstovauja „Metropolitan Models“ agentūrą, o šiuo metu ji gali pasigirti net 106 tūkst. sekėjų „Instagram“. Kaip nurodoma „Instagram“ paskyroje, K. Konlin yra 24 metai. Gruodį ji atšventė savo gimtadienį, o vienoje jos vakarėlio nuotraukoje pavaizduotas nutapytas jos ir Leviev portretas.

Supermodelis K. Konlin ne kartą buvo viešai prabilusi apie savo santykius su S. Lieviev.

„Jis nieko nuo manęs neslėpė, jam buvo svarbu, kad aš viską apie jį žinočiau nuo pat pradžių“, – teigė mergina.


Ji paaiškino, kad Simonas parodė jai dokumentus, įrodančius jo nekaltumą, ir kad buvo priešų, ketinusių jį sužlugdyti. Paklausta, kaip jis užsidirba pragyvenimui, ji paaiškino, kad jis yra nekilnojamojo turto magnatas ir veda verslo seminarus.

Tačiau vos prieš kelias dienas modelis prasitarė, kad jiedu su Simonu romantiškų santykių nebepalaiko dėl įtemptų darbų. Esą jie liko draugais. Moteris ir toliau tvirtina, kad visi kaltinimai Simonui yra „vienas didelis melas“ ir kad jis yra verslininkas, kuris Izraelyje vykdo labai didelį nekilnojamojo turto verslą“.

Ji tiki, kad „Netflix“ dokumentiniame filme vaizduojamos aukos buvo „žmonių, kurie norėjo jį nuversti“. Ji kartoja, kad Simon ją apipylė brangiomis dovanomis, niekada neprašė jos pinigų.

S. Leviev nenustoja bandyti pataisyti savo reputaciją ir įvaizdį. Naudodamasis rinkodaros kampanija, pateikia palankų remiamą turinį apie jį neaiškiose svetainėse štai tokiomis antraštėmis: „Simonas Leviev dalijasi savo įžvalgomis apie nekilnojamojo turto pramonę COVID-19 metu“, „29 metų Simonas Leviev – garsus milijonierius, daugelį metų žaidęs nekilnojamojo turto pasaulyje“. Paskutinė vyro verslo įmonė buvo svetainė, siūlanti „sėkmės seminarus“.


Naujausiomis žiniomis, Simono „Instagram“ paskyra šiuo metu yra nepasiekiama, tačiau prieš paskyros ištrynimą vyras pasidalino pareiškimu atsakydamas į dokumentinį filmą.

„Ačiū už visą jūsų palaikymą. Per kelias ateinančias dienas pasidalinsiu savo istorijos puse, kai išsiaiškinsiu geriausią ir pagarbiausią būdą, kaip ją papasakoti tiek dalyvaujančioms šalims, tiek sau. Iki tol saugokite atviras protas ir širdis“, – „Insatagram“ rašė jis.

Sukčiaus aukomis tapusios Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm ir Ayleen Charlotte ilgai dirbusios su žurnalistais ir teisėsauga, pasiekė, kad Simonas būtų nuteistas kalėti keliems mėnesiams ir būtų pašalintas iš „Tinder“ bei iš visų kitų įmonei priklausančių pažinčių programų. Jos vis dar bando sumokėti savo skolas.

Ši trijulė sukūrė „GoFundMe“ puslapį, kur siekia paramos – lėšų paskoloms padengti.

„Pastarosios dienos po filmo pasirodymo buvo visiškas chaosas, mes visos (Ayleen, Pernilla ir Cecilie) esame nustebintos visų užuojautos ir palaikymo. Mes norime susigrąžinti savo gyvenimą“, – rašoma lėšų rinkimo akcijos aprašyme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)