Filmas, kurį režisavo Kennethas Branaghas ir pats jame vaidina žymųjį belgų detektyvą Erkiulį Puaro, Kuveito kino salių nepasieks. Apie tai, kaip rašoma pranešime spaudai, sekmadienį pranešė Informacijos ministerijos atstovė spaudai Anouar Mourad.

Anot Kuveito dienraščio „Al-Qabas“, toks sprendimas buvo priimtas po socialiniuose tinkluose pateiktų reikalavimų uždrausti filmą.

Aktorė Gal Gadot geriausiai žinoma dėl pagrindinio vaidmens 2017 m. nuotykių ir veiksmo filme „Nuostabioji moteris“ (angl. „Wonder Woman“), kuris taip pat buvo uždraustas kai kuriose arabų šalyse.

Socialinėje žiniasklaidoje aktorė dažnai susilaukia kritikos, nes atliko privalomąją tarnybą Izraelio kariuomenėje.

Kitaip nei Persijos įlankos kaimynai Jungtiniai Arabų Emyratai ir Bahreinas, kurie pasirašė taikos sutartis su Izraeliu, Kuveitas griežtai priešinasi santykių su žydų valstybe normalizavimui.

„Mirtis ant Nilo“ yra tiesioginis 2017 m. filmo „Žmogžudystė Rytų eksprese“ tęsinys, kuriame Kennethas Branaghas atliko Erkiulio Puaro – vieno garsiausių ir ilgaamžiškiausių Agathos Christie personažų, vaidmenį.

Iš viso Erkiulis Puaro pasirodo 33 romanuose, dviejose pjesėse ir daugiau nei 50 apsakymų, išleistų nuo 1920 m. iki 1975 m.

Kartu su Kennethu Branaghu ir Gal Gadot filme vaidina didžiulis pulkas garsiausių Holivudo aktorių, įskaitant Tomą Batemaną, Annette Bening, Russellą Brandą, Ali Fazalį, Armie Hammerį, Rose Leslie, Emmą Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders bei Letitią Wright.

Naujasis filmas yra trečioji Agathos Christie romano ekranizacija po 1978 m. filmo ir net 12 sezonų gyvavusio televizijos serialo „Agatos Kristi kolekcija. Puaro“ (angl. „Agatha Christie's Poirot“).

Išleistas 1937 m., „Mirtis ant Nilo“ laikomas vienu geriausių A. Christie romanų, tačiau teigiama, jog net ir patys ištikimiausi rašytojos gerbėjai bus nustebinti kelių netikėtų siužeto posūkių naujoje knygos ekranizacijoje, kinuose nuo vasario 11 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją