Įdomu tai, jog prie filmo kūrimo prisidėjo ne vienas mokslininkas. Mika McKinnon, geofizikė ir žinoma katastrofų tyrinėtoja, drauge su penkių specialistų komanda (tarp jų – medikai, astronautai ir net erdvėlaivių kūrėjai) stengėsi išsiaiškinti net ir menkiausias detales, kaip atrodytų Mėnulio kritimas, jei tai įvyktų realiame gyvenime.

Kaip rašoma pranešime spaudai, portalui Space.com ji pasakojo: „Ši užduotis mums buvo lyg vaikui saldainis – vykdėme įvairius eksperimentus, statėme net specialius kambarius, kurie mums padėjo išsiaiškinti, kaip viskas keistųsi tiek Žemėje, tiek Mėnulyje, tokios katastrofos atveju. Darbas kuriant būtent šią juostą buvo toks įdomus, kad prisiminsime ir apie jį pasakosime visą likusį gyvenimą“.

Visai neseniai tviteryje pasirodė trumpas video, prie kurio trilerio autoriai, pažymėdami @NASAMoon paskyrą, uždavė klausimą: „Jūs sakote, kad taip tikrai negali įvykti?“

Atsakymo iš @NASAMoon ilgai laukti neteko. Trumpas realios situacijos įvertinimas tapo virusiniu ir nuramino visus, kuriems šis klausimas nedavė ramybės.

Tačiau nors mokslininkai ir patikino, jog tokia galimybė neegzistuoja, kūrėjai nusprendė atskleisti filmavimo užkulisius sakydami: „Gerai, sakote, kad filme nėra nieko tikro. Bet jūs bent jau padėjote mums padaryti, kad tai atrodytų tikra“. Vaizdo įrašą, kaip buvo kuriama juosta su autorių komentarais galite pamatyti čia:

Naujausiame filme „Moonfall: Mėnulio kritimas“ pasakojama, kaip paslaptinga jėga priverčia Žemės palydovą iškrypti iš įprastinės orbitos ir Mėnulis ima artėti prie mūsų planetos. Žemę užgriūva vis didėjantys kataklizmai, o Mėnuliui vis labiau artėjant, tampa aišku, kad gyvybei gresia visiškas išnykimas.

Tačiau buvusi astronautė ir dabartinė NASA darbuotoja Džo Fauler (akt. Halle Berry) įsitikinusi, kad žino, kaip išvengti katastrofos. Bėda, kad jos niekas neklauso – išskyrus dabar jau nebedirbantį kolegą astronautą Brajaną Harperį (akt. Patrickas Wilsonas) ir konspiracijos teorijų mėgėją K. C. Hausmeną (akt. Johnas Bradley).

Trijulė sugeba susiorganizuoti galimai paskutinę žmonių misiją į kosmosą. Jie dar nenutuokia, kad šios pavojų kupinos kelionės pabaigoje jų laukia stulbinantis atradimas.

Kuo baigsis ši istorija pamatysime kino teatruose, mokslinės fantastikos juostoje „Moonfall: Mėnulio kritimas“, jau nuo šio penktadienio, vasario 4 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją