Kad tiek aktoriai, tiek juos kita kalba dubliuojantys profesionalai palaikytų draugiškus santykius, buvo nuspręsta tarpusavyje apsikeisti kalėdinėmis dovanomis. Į Indoneziją buvo siunčiamos dovanos iš Latvijos bei Estijos, o iš ten – į Baltijos šalis, rašoma pranešime spaudai.

„Mūsų pagrindiniai aktoriai buvo vaikai, tad jiems ši mintis labai patiko. Nors tarp mažųjų itin ryškūs kultūriniai skirtumai, nepaisant to, vieni kitiems jie siuntė muzikos instrumentus, marškinėlius, vietinių gamintojų skanėstus. Tokia idėja kilo iš noro pažinti vieniems kitus, palaikyti šiltus santykius net ir pasibaigus filmavimams. Tarp aktorių užsimezgė graži draugystė, todėl dovanos buvo siunčiamos su didžiule meile, o laukiamos su dar didesniu nekantrumu. Tiek vieniems, tiek kitiems tų metų Kalėdos tapo dar labiau įsimintinos“, – pasakojo estų režisierius Jaakas Kilmis.

Dovanų gaminimo bei gavimo džiaugsmu dalijasi ir aplinkosaugininkę filme įkūnijusi aktorė Saara Pius: „Stengiausi paruošti kruopščiai apgalvotas kalėdines dovanas. Esant galimybei, mielai dovanoju Estijos įmonių gamintus produktus, paslaugas bei patirtis, tačiau mieliausi, mano manymu, savomis rankomis kurti siurprizai. Smagu dovanoti ir gauti tokias dovanas, už kurių slypi kito žmogaus rūpestis, paaukotas laikas, originali idėja. Tuomet netikėtumo akimirka – garantuota“.

Indonezijoje filmuotas filmas pasakos ne tik apie šventinės dvasios, Kalėdų senelio paieškas kitoje pasaulio pusėje, bet ir primins, jog Kalėdos – tai ne tik blizgučiai bei nuo valgių lūžtantys stalai.

Nuotykių juostos „Kalėdos džiunglėse“ veiksmas prasideda visai netoli nuo mūsų – Latvijoje. Vieną dieną 10-metės Paulos tėtis geologas džiugiai praneša gavęs pasiūlymą vykti dirbti į tolimąją Indoneziją. Bet kadangi vienam ten būtų liūdna, jis prikalbina kartu vykti visą šeimą: Paulą, jos 14 metų seserį Keitę ir jų mamą.

Deja, gyvenimas naujoje šalyje pasirodo tikrai ne rožėmis klotas. Tėtis, kaip visada, pasineria į darbus; mamai svetimoje ir nepažįstamoje aplinkoje prisitaikyti sekasi sunkiai; Keitė žengia į paauglystės etapą ir... na, kartais tiesiog būna bjauri. Tad netrukus Paula suvokia, kad vienintelis dalykas, galintis išgelbėti šeimą, yra Kalėdų stebuklas. Bet kur tu čia tokį rasi – šalyje, kurioje net sniego nebūna?

Visa laimė, kad naujasis Paulos draugas, dvylikametis Akimas, išgirdęs mergaitės rūpesčius, prisimena kažkada girdėjęs legendą, jog džiunglėse gyvena paslaptingas šamanas, galintis išpildyti slapčiausius norus. Paula iš karto nusprendžia, kad šis šamanas yra ne kas kitas, o pats Kalėdų Senelis – juk pastarasis irgi visuomet išpildo vaikų dovanų norus.

Vaikai nedvejodami leidžiasi į džiungles jo ieškoti. Jaudinančių ir pavojingų nuotykių pilnoje kelionėje jų lauks keisčiausi gyvūnai, požeminiai urvai, džiunglių dvasios ir netgi kanibalai.

Ar pavyks jiems nugalėti visus iššūkius ir atrasti Kalėdas džiunglėse?

Smagi, nuotykių kupina juosta visai šeimai „Kalėdos džiunglėse“ Lietuvoje pradedama rodyti jau šį penktadienį, gruodžio 17 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją