Filmas sukurtas pagal prieš keletą metų iš šio pasaulio pasitraukusio rusų aktoriaus Sergejaus Fetisovo biografiją, rašoma pranešime spaudai.

„Tai uždraustos meilės istorija, kuri ypač jaudina, nes ji vyksta čia pat, Estijoje, sovietiniais metais“, - sako Peeteris Rebane.

Filmo dėmesio centre – eilinis Sergejus, kuris patenka į pavojingą meilės trikampį.

„Tikrai meilei nerūpi laikas, vieta ar ideologija. Mes su Sergejumi praleidome daug valandų Maskvoje, rinkdami šios emocingos istorijos detales. Būtent jis paprašė, kad mūsų filmas būtų apie tikrąją meilę, o ne apie politiką", - priduria P. Rebane.

Į aštuonerius metus kurto filmo premjerą, kuri vyko spalio 26 d. Taline, susirinko daugiau kaip 700 svečių, tarp jų ir Estijos Respublikos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets, parlamentarai Imre Sooäär ir Signe Kivi, verslininkai, pramogų industrijos atstovai ir žurnalistai.

P. Rebane filmas jau pristatytas 27 festivaliuose, o dar 20 – laukia. „Ugnies paukštę“ kino salių ekranuose žiūrovai išvys Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, o kitų metų pavasarį – ir Lietuvoje bei Latvijoje.

„Ugnies paukštė“ – jaudinanti meilės istorija, kurios veiksmas rutuliojasi Sovietų Sąjungos oro pajėgose šaltojo karo metu. Jaunas eilinis Sergejus skaičiuoja dienas iki karo tarnybos pabaigos. Jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai į bazę atvyksta drąsus naikintuvo pilotas Romanas.

Sergejus ir Romanas atsiduria prie pavojingos ribos, skiriančios meilę ir draugystę, kai tarp jų ir bazės vado sekretorės Luizos užsimezga meilės trikampis. Sergejus yra priverstas atsigręžti į savo praeitį, nes Romano karjerai kyla pavojus, o Luisa stengiasi išlaikyti savo šeimą.

Gyvendami už geležinės uždangos, jie rizikuoja savo laisve ir gyvybe, kai susiduria su KGB tyrimu ir visagalio sovietinio režimo baime. Filmo siužetas sukurtas remiantis tikra istorija.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Tomas Prioras („Visų teorija“, „Karalius: slaptoji tarnyba“), Olegas Zagorodnii („Pasirinkimas“, „Dzhamayka“) ir Diana Pozharskaya („Nežinomas kareivis“, „Hotel Eleon“). Šiame filme taip pat svarbius vaidmenis atliko ir keletas žinomų ir mylimų Estijos aktorių – Margusas Prangelis, Esteris Kuntu ir Kasparas Velbergas. Filmo scenos buvo filmuojamos įvairios istorinėse Talino, Pernu ir Ida-Viru apskrities vietose.

„Ugnies paukštis“ – tai pirmasis režisieriaus Peeterio Rebane vaidybinis filmas. Jis yra baigęs Harvardo universitetą ir studijavo Pietų Kalifornijos universitete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)