Po tokios sėkmės nekilo jokių abejonių, kad visai netrukus bus pristatyta antra dalis. Ir štai, praėjus vos dviem metams, gauname šios istorijos pratęsimą. Ar jis vertas kino ekranų?

Apie ką mes čia…

Vieną dieną Gomezas ir Martišė Adamsai suvokia, kad jų vaikai Trečiadienė su Pūgžliu auga kosminiu greičiu ir tuo pačiu gyvena sau ramiai nepaisydami šimtmečius puoselėtų šeimos tradicijų.

Tai paskatina Gomezą suorganizuoti kelionę po šiurpiausias Amerikos vietas, kuriose Adamsai visuomet jautėsi puikiai. Tačiau ar ši kelionė dar labiau nesuskaldys šeimos? Štai kur klausimas, į kurį atsakymą žino tik nelabasis.

Kūrinio turinys

Pačioje pirmoje pastraipoje uždaviau klausimą, ar filmas yra vertas didelio ekrano. Ir mano atsakymas – nelabai. Kodėl taip sakau? Visgi pirmoji dalis nebuvo kažkokia išskirtinė ar netgi gera, bet ji visgi leido pasinerti į Adamsų šeimos idilę bei sugebėjo kažkiek perteikti anksčiau sukurtų vaidybinių filmų bei serialų atmosferą.

Nesakau, kad tai buvo padaryta kruopščiai, nes tai būtų melas. Visgi animacinis „Adamsų šeimynėlės“ serialas, kuris buvo rodomas televizijoje 1992 metais, buvo idealiu šio istorijos animaciniu variantu, bet ir 2019 metų juostoje buvo juntama kraupi atmosfera.

Bet, kaip jau užsiminiau, tai nebuvo idealus filmas, todėl daug vilčių buvo dedama į tęsinį, kuriame jau kūrėjai galėjo ištaisyti pirmtako klaidas ir suvokti, kokia linkme jiems reikia eiti. Ar jie tą padarė? Deja, bet ne.

Kas yra blogai su šiuo filmu, jog jis nesiūlo mums nieko naujo, ko nebūtume matę ankstesniame projekte. Tai vis dar ne itin juokingas, pernelyg nuobodžiai vystomas ir neturintis jokios ryškios istorijos pasakojimas, kuriame kūrėjai lyg ir norėjo sukurti šiokį tokį nuotykio jausmą, bet taip neįvyko, nes pats nuotykis buvo nustumtas į šoną dėl tam tikro siužetinio vingio.

Ir tas vingis, beje, buvo paaiškintas tokiu idiotišku būdu, kad galima buvo tik susimąstyti, kokie „inteligentiški“ žmonės rašė scenarijų. Palyginimui pateiksiu „Monstrų viešbutį“ ir jo tęsinius. Pirmoji dalis nebuvo ideali ir ją buvo galima žiūrėti, bet užtat su tęsiniu buvo padirbėta iš peties ir žiūrovai gavo tvarkingą bei apgalvotą istoriją, kuri nuo pradžios iki finalo leido su malonumu stebėti siužetinius istorijos sprendimus.

Vienintelis siužetinis šios juostos aspektas, kuris buvo vertas dėmesio – žinutė apie šeimos vertybes ir tuos, kurie augina vaiką, o ne pameta tik pagimdžius. Viskas. Čia buvo stipriausias, nors ir ne taip įdomiai perteiktas filmo momentas, kuris leidžia susimąstyti. Bet kas vyksta šalia šios žinutės yra tiesiog nepavykę bandymai prajuokinti žiūrovą nejuokingais juokeliais. Ir ne, čia nėra tas atvejis, kai filmukas yra skirtas tik vaikams. Manau, kad daug kas iš mūsų žiūrėjo „Adamsų šeimynėlę“ ir jaučia šiai serijai šiltus nostalgiškus jausmus, bet pasižiūrėjus tiek pirmą, tiek ir antrą filmą, bus didžiulis nusivylimas.

Kalbant apie filmuko veikėjus, tai jų čia daug, bet jie nekelia jokio susidomėjimo. Jau nekalbu apie filmo antagonistą, kurio motyvacija ir tikslai buvo nukopijuoti nuo šimtų panašaus pobūdžio animacinių juostų. Patys Adamsai neryškūs ir makabriški kaip to norėtųsi, nors pati Trečiadienė su dėdule Pūliniu ir bandė gelbėti ekrane vystomą blankią situaciją.

Tad jeigu Jums patiko pirmoji dalis, aišku, galite eiti žiūrėti antros, tačiau jeigu ne, tai geriau palaukite, kai filmukas bus pasiekiamas kur nors legaliai ir pasižiūrėkite jį namuose. Sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Techninė juostos pusė

Pirmasis filmas buvo pakankamai pigus, nors ekrane kokybė nelabai ir matėsi, nes šiais laikais sukurti skaitmeninį animacinį filmą nėra taip jau sunku, todėl dažnai tokio pobūdžio projektai kainuoja po 20 – 50 milijonų. Žinoma, čia jeigu kalbėsime apie biudžetinę Holivudinę animaciją, nes kokie „Pixar“ ar „Walt Disney“ išleidžia savo projektams po 100 – 200 milijonų.

Tad antroji „Adamsų šeimynėlės“ dalis savo pateikimu visiškai niekuo nesiskiria nuo 2019 metų juostos. Pakankamai spalvinga, graži ir nekelianti pasibjaurėjimo animacija, kurią papildė keli smagūs muzikiniai intarpai, tarp kurių grupės „Motorhead“ hitas „Ace of Spades“ ir Gloria‘os Gaynor mega hitas „I Will Survive“. Vaizdo ir garso montažas irgi tvarkoje.

Aktorių kolektyvinis darbas

Filmuką žiūrėjau angliškai, todėl negaliu komentuoti apie dubliažą, bet prieš antrosios dalies peržiūrą įvertinau pirmtaką lietuviškai, todėl buvau patenkintas tuo, ką išgirdau. Tikėtina, kad antroje dalyje viskas bus panašiai.

Kalbant apie originalo balsus, tai čia dominuoja tokie vardai kaip Oscaras Isaacas, Charlize Theron, Chloe Grace Moretz, Snoop Dogg, Nickas Krollas, Billas Haderis, Wallace‘as Shawnas, Bette Midler ir kiti. Mano nuomone, jų balsai buvo puikiai parinkti kiekvienam ekrane pasirodžiusiam personažui.

Verdiktas

„Adamsų šeimynėlė 2“ – toje pačioje vietoje užsistovėjęs, nesugebantis pasiūlyti nieko naujo ir ne itin juokingas savo pateiktais juokeliais animacinis projektas, kuris nors ir gali tapti savotišku nusivylimu šios makabriškos šeimynos gerbėjams, bet jauniems žiūrovams tikėtina bus suteikta smagi pramoga, su tam tikra žinute apie šeimos vertybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją