Manoma, kad „Mirtis palauks“ („No Time to Die“) režisierius turėjo omenyje konkrečią juostos „Kamuolinis žaibas“ („Thunderball“) sceną, skelbia dailymail.co.uk. Šiame 1965-ųjų filme J. Bondas susipažįsta su slaugytoja Patricia Fearing (aktorė Molly Peters), kuri atkakliai priešinasi žaviojo agento kerams ir piktai jį nustumia po priverstinio bučinio.

Seanas Connery filme apie agentą Jamesą Bondą

Vėliau ji maldauja J. Bondo neatskleisti jos viršininkui tam tikros informacijos, nes neteks darbo. Šnipas atsako: „Na, galėčiau laikyti liežuvį už dantų, be ne už ačiū.“

P. Fearing pradeda trauktis atgal: „Tik nesakykite, kad turite omeny... Ne!“ J. Bondas patikina, kad „tikrai taip“, įstumia ją į sauną ir nurengia. Vėliau jis užmezga romaną su Domino (aktorė Claudine Auger).

Seanas Connery filme apie agentą Jamesą Bondą

Žurnalui „The Hollywood Reporter“ C. Fukunaga pareiškė: „Tiksliai nepamenu, kuriame filme, „Kamuoliniame žaibe“ ar „Auksinėje akyje“, Seano Connery vaidinamas personažas faktiškai išprievartauja moterį. Ji akivaizdžiai priešinasi. Šiandien sunku įsivaizduoti tokią sceną juostoje apie Jamesą Bondą.“

Režisierius nurodė, kad kurdamas filmą „Mirtis palauks“ norėjo įgalinti moteris ir „užtikrinti jų lygybę“. „Mirtis palauks“ prodiuserė Barbara Broccoli priminė, kad agento 007 personažas „buvo sugalvotas labai seniai“.

Seanas Connery filme apie agentą Jamesą Bondą

„Manau, jog kai kurie gerbėjai, kad ir labai nenorėdami, pamažu pradeda suvokti, jog tam tikri dalykai šiandien yra tiesiog nepriimtini. Ir ačiū Dievui. Pirmoji knyga apie Bondą pasirodė 1953-aisiais, pirmasis filmas – 1962 m.“, – sakė ji.

Moterų studijų dėstytoja, dėstanti kursą apie lytis ir J. Bondą, pirmiau minėtą sceną pavadino „keliančia ypač didelį nerimą“.

Dr. Lisa Funnell savo tinklaraštyje pastebėjo: „Populiariojoje kultūroje Jamesas Bondas garsėja savo seksualumu ir gebėjimu suvilioti moteris. Ši scena „Kamuoliniame žaibe“ verčia kitaip „prisiminti“ Connery įkūnytą Bondą. Savo profesiniams ir asmeniniams tikslams pasiekti jis pasitelkdavo klastą, bauginimą ir seksualinę prievartą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)