Pagal Franko Herberto to paties pavadinimo knygą, tapusią vienu garsiausių visų laikų fantastikos kūrinių, sukurtas filmas ekranuose būtų pasirodęs gerokai anksčiau, jei ne pasaulį apėmusi COVID-19 pandemija. Garsusis režisierius šį etapą vadina „kino priešu“ ir interviu atskleidė, kokį spaudimą kūrėjai patyrė norėdami pristatyti naujausius savo darbus, kai kino teatrai buvo priversti užsidaryti dėl karantino.

Kaip rašoma pranešime spaudai, D. Villeneuve'as buvo vienas tų, kurie garsiai reiškė pasipriešinimą premjeras pristatinėti per internetines kino platformas. Jo teigimu, tokiame sprendime „visiškai nėra meilės nei kinui, nei žiūrovams“.

Režisierius įsitikinęs, jog juostos peržiūra per televizoriaus ar kompiuterio ekraną toli gražu negali prilygti patirčiai, kurią dovanoja kino teatrai, tačiau filmų kūrėjai buvo verčiami paklūsti kino studijoms ir neturėjo kito pasirinkimo.

„Manęs niekada netenkins toks kino studijos sprendimas, - interviu „Total“ sakė D. Villeneuve‘as. - Atvirai kalbant, naujojo mano filmo „Kopa“ peržiūrą TV ekrane galėčiau palyginti su greitaeigio katerio vairavimu vonioje. Man tai juokinga, nes niekam nepatiktų tokia pramoga. Ši juosta sukurta didiesiems ekranams. Tik ten įmanoma pajusti tikrąjį jos grožį“.

Šios režisieriaus mintys įplieskė karštas diskusijas socialiniuose tinkluose. Cituodami interviu, jo kolegos pasiskirstė į dvi stovyklas: vieni teigė, jog anksčiau žmonės buvo laimingi galėdami žiūrėti filmus net ir įrašytus VHS kasetėse, kiti pritariamai kino teatrus lygino su bažnyčiomis ir sakė, jog į interneto platformas perkeltos premjeros praranda didžiąją dalį didybės bei žavesio.

Naujausias minėtojo režisieriaus mokslinės fantastikos trileris „Kopa“ buvo pradėtas kurti dar tuomet, kai niekas nė neįsivaizdavo, kaip COVID-19 pakeis pasaulį. Būtent todėl visos įspūdingos scenos, specialiai kurti efektai geriausiai atsiskleis kino ekranuose.

„Kopa“ pasakos istoriją apie ypatingomis galiomis apdovanotą Polą Atreidą, kuris kartu su visa savo kilminga gimine priverstas keliauti į tolimą, atšiaurią ir vieną pavojingiausių Visatoje dykumų planetą Arakį, dar vadinamą Kopa.

Nors atšiaurus gyvenimui, Arakis yra ypatinga planeta, kadangi tik joje yra išgaunama vertingiausia Visatos medžiaga, pažadinanti ypatingas žmogaus proto galias. Daugėjant intrigų dėl siekio valdyti šio neįkainojamo ištekliaus gavybą, Polas ir jo motina priversti iškeliauti pas fremenus – dykumose gyvenančius vietinius Arakio gyventojus. Prasideda Polo Atreido kelionė link to, kuo tapti jam lemta nuo pat gimimo: žmogumi, kuris pakeis ne tik savo giminės, bet viso Arakio bei visos Visatos istoriją.

Filmas „Kopa“ į pagaliau vėl plačiai duris atvėrusius kino teatrus atkeliauja jau rugsėjo 17 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)