Režisieriaus Glendyn Ivin filmas pasakoja tikrais faktais paremtą istoriją apie Samantą Blumę, kurios vaidmenį atlieka aktorė Naomi Watts, atletišką jauną mamą, kuri dėl neįprastos nelaimės tampa paralyžiuota. Reabilitacijos metu nusprendę pagelbėti sužeistam šarkos jaunikliui, kurį jie pavadina Pingvinu, Samanta ir jos šeima išmoksta kovoti su jos negalia ir atranda naują, normalų gyvenimą.

Pasak gyvūnų dresuotojo Paulo Manderio, apie 80 procentų dramos „Blumų šeimos istorija“ yra nufilmuota su tikrais paukščiais, rašoma pranešime spaudai.

„Ir kiekviena scena su paukščiu buvo sunki,“ – sako režisierius G. Ivin.

„Yra senas posakis, kad sunkiausia kino aikštelėje dirbti su vaikais ir gyvūnais. – pamena režisierius. - Dirbant su [dresuotoju Paulu] Manderiu, jis turi tokį įdomų posakį. Niekas niekada nebuvo problema, niekas nebuvo per daug sudėtinga. Jis dirbo taip ramiai, tarsi kaip paukštis, su paukščiais, ir tai kažkaip ramino mus visus.“

Iš viso Pingviną, kuris filmo metu subręsta nuo jauniklio iki pilnametystės, suvaidino net aštuoni paukščiai.

Australijos šarkos yra laukiniai paukščiai, o tai reiškia, kad jų negalima veisti ar laikyti nelaisvėje. Tai taip pat reiškia, kad niekas ankščiau nebuvo jų dresavęs.

„Nežinojome, ką paukštis veiks filmavimo dieną ir man tai labai patiko. – sako režisierius. - Patiko prisitaikyti prie to, ką daro mūsų pagrindinis veikėjas, kaip ir bet kuriam aktoriui. Jie turi savo užgaidų ir savo nuotaiką.“

„Neturėjome didelio pasirinkimo su paukščiais šiam filmui. – sako dresuotojas P. Manderis. - Mums reikėjo aštuonių šarkų, o metų laikas, kai filmavome, buvo nepalankus, labai sunku surinkti tiek daug paukščių. Taigi tikrai reikėjo pavargti su paukščių paieška.“

Viena iš realaus gyvenimo Pingvino savitumų buvo tai, kad jis mėgo iš arbatos puodelių ištraukti arbatos maišelius.

„Vieną iš paukščių teko ilgai to mokyti. – sako dramos režisierius G. Ivinas. - Bet kai pradėdavome filmuoti, jis to tiesiog nepadarydavo. Jis tai padarydavo prieš pradedant filmuoti, bet kai tik įjungdavome kameras, jis imdavo visus ignoruoti. Buvo taip apmaudu.“

Viena iš pirmųjų režisieriaus G. Ivino scenų reikalavo, kad Naomi Watts sėdėtų neįgaliojo vežimėlyje, kai paukštis nutupia aktorei ant galvos.

„Kaip tik tuo metu, kai norėjau sakyti „Veiksmas!“, pastebėjau, kad paukštis tarsi atlenkia plunksnas ir pagalvojau: „O, ne, paukštis tuštinsis. Tą jis ir padarė tiesiai ant Naomi galvos. Ir tai įvyko projekto pradžioje, kai mes visi dar tik susipažinome. Bet ji tik pradėjo juoktis ir aš pagalvojau: „Gerai, šaunu. Kurdami šį filmą visi esame tinkamos nuotaikos.“ - pasakojo režisierius.

Kaip šarkoms sekėsi vaidinti bus galima išvysti tikrais įvykiais paremtoje dramoje „Blumų šeimos istorija“ Lietuvos kinuose nuo spalio 8 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)