Anot filmo siužeto, po išsiskyrimo mokslininkė Alma (akt. Maren Eggert) stačia galva panyra į darbus, nuo kurių ją atitraukia pažadas dalyvauti moksliniame eksperimente. Taip jos gyvenime atsiduria Tomas (akt. Danas Stevensas) – gražuolis robotas, sukurtas pagal slapčiausias Almos svajones.

Kaip rašoma pranešime spaudai, pagrindinis jo tikslas – patenkinti jos norus ir padaryti ją laiminga, tačiau šeimininkė pasirodo esanti nenuspėjama ir į naujakurį jos namuose žiūri įtariai. Nusprendusi nuo jo laikytis atokiau, Alma nė nenutuokia, jog nuo neapykantos iki meilės – vos vienas žingsnis.

Praėjusiais metais vaizdo peržiūrų platformoje „Netflix“ pasirodžius serialui „Unorthodox“, režisierės M. Schrader populiarumas šovė aukštyn. Moters kurtą serialą žiūrėjo ir aptarinėjo kone visas pasaulis, o jo sėkmę vainikavo už geriausią režisūrą kūrėjai įteiktas Emmy apdovanojimas.

Populiarumas, žiūrovų liaupsės ir kritikų įvertinimas prognozuojamas ir komedijinei dramai „(Ne)tobulas vyras“. Filmo scenarijų M. Schrader kūrė drauge su dramaturgu Janu Schomburgu, garsėjančiu gabumais komedijinių dramų žanre.

Filmą įkvėpė rašytojos Emmos Braslavsky 2019 metais Vokietijoje išleistas apsakymas, kurį laiką buvęs populiariausia šalyje parduodama knyga. Kino ekrane susitinka dėmesio verta komanda: „Dauntono abatijoje“ spindėjęs Danas Stevensas, filme „Tonis Erdmanas“ matyta Sandra Hüller ir nuostabioji Maren Eggert, Berlyno kino festivalyje už vaidmenį šiame filme apdovanota Sidabriniu lokiu.

Filmo premjera įvyko Berlyno kino festivalyje, kuriame komedijinę dramą „(Ne)tobulas vyras“ šiltai sutiko ir kino kritikų, ir žiūrovų bendruomenė. Filmas pelnė pagyras už tarp pagrindinių aktorių kibirkščiuojančią „chemiją“, ironiją, žavesį ir kokybišką humorą – svetainėje „Rotten Tomatoes“ teigiami filmo įvertinimai siekia net 91 %.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)