Apie ką mes čia…

Supratęs, kad jau nebegali vykdyti samdomo asmens sargybinio veiklos, Maiklas Braisas nusprendžia išeiti į užtarnautą poilsį. Tačiau jo ramybė trunka neilgai, nes horizonte pasirodo jo buvusio kliento Dariuso Kinkeido žmona, kuriai reikia pagalbos. Visiškai to nenorėdamas, Maiklas ima į rankas ginklą ir veliasi į naują, žymiai pavojingesnį nuotykį, kuris gali jam kainuoti gyvybę.

Kūrinio turinys

Tai ar buvo verta laukti 2017 metų kino hito tęsinio? Manau, kad taip. Visgi pastaruoju metu tikrai trūksta kokybiškų ir dėmesio vertų veiksmo komedijų apie kokio nors charizmatiško dueto nuotykius. Ir pirmasis filmas būtent toks ir buvo, o jo antroji dalis visai nesunkiai išlaikė tą kartelę, kuri ir pakerėjo tada žiūrovus visame pasaulyje. Tad mes antrą kartą gauname šaunų ir nutrūktgalvišką pasakojimą, kuriame du visiškai skirtingi vyrukai ir vieno iš jų žmona pakeri savo beprotiškais nuotykiais.

Žinoma, jeigu kažkas tikisi ekrane išvysti kokią nors prasmingą ir išliekamąją vertę turinčią istoriją, geriau nevarkite, nes šis filmas skirtas tikrai ne Jums. Visgi esminiu siužetinės linijos cinkeliu čia tampa dviejų vienas kito nekenčiančių žmonių priešprieša ir jų bendradarbiavimas, kuris vienam jų virsta pragaru. Ir tas pragaras nuoširdžiai veža, nes nesijuokti iš kuriozinių situacijų, į kurias patenka pagrindiniai veikėjai, neįmanoma.

Be to, ekrane gvildenama istorija ir pateiktas siužetinės linijos vystymas be galo primena tai, kuo daugelis iš mūsų mėgavosi 90-aisiais. Tokie kūrėjų manevrai nesunkiai nukelia mus į nostalgiją keliančius laikus, kai filmus žiūrėdavome per VHS. Ir dėl to aš juostai pridedu papildomą balą, nes tokių filmų, kurie dar nėra visiškai sugadinti šiuolaikinių tendencijų, tikrai trūksta.

Kaip jau minėjau anksčiau, veikėjai spinduliuoja charizma ir tikrai nesunku su jais susitapatinti, o kai kuriuos tiesiog pamėgti. Be to, jie papuošti ir smagiai nuteikiančiais dialogais, kas taip pat priduoda kiekvienam iš jų atskiro žavesio. Ypatingai, kai kalba pasisuka apie Maiklą Braisą, ant kurio pečių ir laikosi beveik visas juostos humoras. Gal tik standartiniai blogiukai, kaip ir pirmoje dalyje, taip ir čia, nelabai sugebėjo išsiskirti ir pateikti mums kažką įdomaus.

Veiksmo filme taip pat netrūksta. Matome ir susišaudymus, ir gaudynes, ir, aišku, muštynes. Kai kurie tokie momentai pavaizduoti iš parodijai būdingos pozicijos, o kai kurie tiesiog efektingai, kad žiūrovui būtų be galo smagi ir įtampos nestokojanti peržiūra.

Čia ir užbaigsiu, nes nemanau, kad reikia kažką daugiau rašyti apie šią komedinio pobūdžio veiksmo juostą, kuri yra skirta neįpareigojančiai kelių valandų pramogai kine.

Techninė juostos pusė

Kaip ir priklauso tęsiniui, į jį buvo investuota žymiai daugiau šlamančių, todėl ir vaizdas ekrane atrodo prabangesnis, o ir veiksmas savo pateikimu prilygsta kai kuriems blokbasteriams. Daugžodžiauti šiuo atveju man tikrai nesinori, nes viskas filme buvo atlikta pagal tokio pobūdžio kino standartus.

Kameros darbas labai efektingas, kelia įtampą, garso montažas stiprus, o vaizdo montažas – tvarkingas. Labiausiai man patiko garso takelis, kuris nuostabiai siejosi su pačia atmosfera ekrane, dėl ko peržiūra nei vienai akimirkai neprailgo.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kai 2016 metais aktorius Ryanas Reynoldsas reanimavo savo karjerą su pirmuoju „Deadpoolo“ filmu, jis pradėjo reguliariai vaidinti veiksmo komedijose, kurios tapo jo vizitine kortele. Ir su „Žudiko asmens sargybiniu“ jam taip pat pasisekė, nes filmas ne tik tapo pakankamai sėkmingu projektu finansine prasme, bet ir pakerėjo žiūrovus. O Ryanas jame tiesiog žibėjo.

Antroje dalyje jis ir toliau žiba, dėl ko tiesiog neįmanoma juo nesimėgauti. Ypatingai komiškose scenose, kuriose jis akimirksniu nukreipia visą dėmesį į save.

Taip pat, mano nuomone, šauniai pasirodė ir kiti ekrano senbuviai – Samuelis L. Jacksonas su Salma Hayek. Jie puikiai papildė Ryaną ir tuo pačiu patys turėjo keletą neblogų scenų, kuriose buvo galima pastebėti judviejų komedinį talentą.

Kitais juostos papuošimais tapo Antonio Banderasas, Frankas Grillo, Morganas Freemanas ir Richardas E. Grantas. Vyrukai nepersistengė, bet ir nenuvylė savo įkūnytais veikėjais.

Verdiktas

„Žudiko žmonos asmens sargybinis“ – žymiai daugiau beprotiškų siužeto vingių turintis 2017 metų kino hito pratęsimas, kuris sugeba suteikti ne tik linksmą pramogą, bet dar ir dovanoja įtampos bei šaunių dialogų papuoštą reginį su charizmos nestokojančių aktorių pasirodymais.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)