O. Gasanovas pirmąkart animacinį filmą garsino dar prieš 15 metų ir į studiją naujiems vaidmenims po to buvo kviestas dar ne kartą. Dabar jis to net nevadina darbu – veikiau, maloniu hobiu, prie kurio grįžta vėl ir vėl, rašoma spaudos pranešime.

„Kiekvieną kartą, kai gaunu kvietimą garsinti animacinius personažus, būnu labai laimingas. Tiesiog žinau, kad laukia smagus nuotykis. Dažniausiai net neklausiu, ką reikės garsinti. Jeigu kviečia, vadinasi, garso įrašų studijos prodiuseriai mano, kad esu tam tinkamas“, - pasakoja Orijus.

Jis įsitikinęs, jog šioms pareigoms gerai atlikti nebūtini kažkokie specialūs mokslai ar sugebėjimai. Tačiau yra dvi svarbios taisyklės, lemiančios darbo įrašų studijoje sėkmę.

„Man atrodo, kad garsinti animacinius herojus gali kiekvienas, tik būtina atrasti sau tinkamą personažą. Tai pirmas svarbus dalykas. Kaip gyvenime, taip ir animacijoje ar kine būna pačių įvairiausių tipažų, todėl šitam darbui reikalingi patys įvairiausi balsai. Antra ne ką mažiau svarbi taisyklė - nebūti susikausčiusiu“, - patirtimi dalijasi TV laidų vedėjas.

Stojant prie mikrofono, Orijus jau būna atlikęs tam tikrus namų darbus – pasidomėjęs filmo rodoma istorija, taip pat išsiaiškinęs, kas garsino tą pati personažą originalo kalba.

„Visuomet tuo domiuosi ir šis darbas dar labiau džiugina, kai sužinau, kad Amerikoje tą patį herojų garsino kuris nors mano mėgiamas aktorius ar dainininkas. Tuomet išlieka jausmas, lyg su ta asmenybe turėjome bendrą projektą“, - šypsosi O. Gasanovas.

Filme „Triušis Piteris 2: pabėgimas“ O. Gasanovas tapo skaitovu ir įgarsino personažą Karlą. Juostos dubliažui vadovavo garsus kino režisierius Donatas Ulvydas, sukūręs tokius kino teatrų hitus, kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Emilija iš Laisvės alėjos“, „Valentinas vienas“, „Kaip pavogti žmoną“ ir kt. Be O. Gasanovo, nuotaikingos juostos visai šeimai herojams savo balsus paskolino aktoriai Vytautas Rašimas, Neringa Nekrašiūtė, Džiugas Siaurusaitis, Aistė Lasytė, Lina Rastokaitė, Dainius Kazlauskas…

„Triušis Piteris 2: pabėgimas“ pasakos apie šio vaikams jau pažįstamo ilgaausio herojaus per pastaruosius porą metų aukštyn kojomis apsivertusį gyvenimą. Bičiuliai Bėja ir Tomas susituokė ir sukūrė savo šeimą, o Bėjos surašytos istorijos apie išdaigininką triušiuką bei jo draugus išpopuliarėjo, todėl pats Piteris tapo tikra žvaigžde.

Suprasdamas, kad daro didžiulę įtaką aplinkiniams, o žinomumas įpareigoja, Piteris ima elgtis oriau ir stengiasi susilaikyti nuo sau įprastų šunybių. Tačiau bičiuliai jo nauju įvaizdžiu netiki.

Įskaudintas triušiukas nusprendžia, kad jam bus geriau be visų šitų nesąmonių ir, palikęs mylimus namus bei atsidavusius draugus, iškeliauja į miestą. Ten Piterio laukia daugybė nuotykių, netikėtos pažintys, sunkūs išbandymai ir linksmas chaosas, kurį ilgaausis, pats to nenorėdamas, kažkokiu būdu sugeba sukelti.

Gražių dalykų mokantis ir lietuviškais balsais skambantis animacinis filmas „Triušis Piteris 2: pabėgimas“ mūsų šalies kino ekranuose pasirodys nuo birželio 11 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)