Apie ką mes čia…

Diena iš dienos kovojanti dėl išlikimo su įvairiausiomis negandomis, plėšrūnais ir gamtos pavojais, Krudžių šeima nusprendžia rasti sau ramybės oazę, kurioje jie jaustųsi laimingi. Ir galiausiai vieną dieną, po ilgų paieškų, jie priartėjo prie tikslo, suradę iš pažiūros tobulai atrodančią vietovę. Tačiau jie net nenutuokia, jog visai netrukus šis idealus kampelis taps tikru išbandymu, kuris gali net sugriauti jų iš pažiūros tvirtą šeimą.

Kūrinio turinys

Pirmoji dalis, kuri pasirodė dar 2013 metais, man padarė tikrai smagų įspūdį, tačiau tai nebuvo toks filmukas, kuriam būtų reikalingas tęsinys. Tad į kiną ėjau skeptiškai nusiteikęs, nes kaip visi puikiai žinome, dažniausiai su animaciniais tęsiniais viskas yra labai prastai, nes jie yra kuriami pagal tą patį modelį. Tačiau, pavyzdžiui, „Rio“, „Šreko“ ar „Ledynmečio“ tęsiniai iš dalies pranoko originalius pasakojimus. Nepaisant to, žiūrėdami juos pamatysime labai daug siužetinių panašumų. Ir su „Krudžių“ tęsiniu yra lygiai taip pat.

Bet atmetus identiškus manevrus, kuriuos mes dažnai matome tokio pobūdžio kine, šis filmas parodo be galo smagią ir itin taiklią kritiką šiuolaikinėms šeimoms. Čia buvo taip idealiai pristatyti personažai ir stereotipai, kuriais jie buvo papuošti, jog žiūrint šią juostą be problemų galima su jais susitapatinti. Kodėl? Nes jie ne tik vaizduoja mus pačius arba tuos žmones, kurie mus supa diena iš dienos, bet dar ir labai puikiai nurodo problemas, kurių mes galbūt patys nenorime pripažinti. Tai, be jokių abejonių, stipriausias šios juostos momentas, nes jis yra skirtas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Be šaunių herojų ir kelių naujovių, kuriomis ši juosta alsuoja, nemažai dėmesio gauna ir pats humoras. Kelios scenos mane privertė be galo garsiai ir nuoširdžiai kvatoti.

Manau ties tuo ir užbaigsiu, nes čia ne „Pixar“ filmas, kad derėtų gilintis į visokiausias detales, o ir išpasakoti man nesinori nieko, kas galbūt sugadintų peržiūrą.

Techninė juostos pusė

Animacijos lygis nuo pirmos dalies nepasikeitė, todėl pernelyg ypatingo vaizdo čia nepastebime. Taip, animacija spalvinga ir maloni akims, bet didelio įspūdžio kaip, tarkim, „Siela“ ar „Rėja ir paskutinysis drakonas“, nepalieka. Muzika šauniai priderinta prie scenų ir tuo pačiu sukurianti ekrane labai žaismingą bei nuotaikingą atmosferą. Garso ir vaizdo montažas taip pat nesukelia jokių priekaištų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Lietuviškas filmo dubliažas tikrai neblogas, todėl žiūrint filmą man jis nekliuvo, o ir herojai dėka mūsų įgarsintojų Algio Ramanausko, Jurgitos Jurkutės, Manto Jankavičiaus, Manto Stonkaus, Ramūno Cicėno ir kitų pastangų buvo išreikšti ekspresyviai ir įsimenančiai. Bet, kad ir kaip ten bebūtų, originalas lieka originalu, nes ten galime išgirsti Nicolasą Cage‘ą, Ryaną Reynoldsą, Emmą Stone, Katherinę Keener, Leslię Mann, Clarką Duke‘ą.

Verdiktas

„Krudžiai 2: Naujasis amžius“ – labai linksmas, spalvingas ir nenuilstantis vietoje animacinis projektas, kurio svarbiausiu cinkeliu tampa itin taikli kritika šiuolaikinėms šeimoms bei stereotipai, kurie idealiai tokias šeimas pašiepia. Tai suteikia smagią pramogą vaikams, o vyresniems žiūrovams – peno apmastymams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją