58-erių metų amžiaus T. Cruise’as turėjo tris „Auksinius gaublius“: geriausio aktoriaus kategorijoje už vaidmenis filmuose „Gimęs liepos 4-ąją“ („Born on the Fouth of July“, 1990 m.) ir „Džeris Magvairas“ („Jerry Maguire“, 1997 m.) bei geriausio antraeilio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį juostoje „Magnolija“ („Magnolia“, 2000 m.).

Pasipiktinimas HFPA, kurią sudaro nedidelė tarptautinių žurnalistų grupė, skirianti „Auksinių gaublių“ nominantus ir laimėtojus, kilo po to, kai vasario mėnesį „Los Angeles Times“ atskleidė, jog HFPA nėra nė vieno juodaodžio žurnalisto.

Keturiems „Auksiniams gaubliams“ nominuota Scarlett Johansson taip pat užėmė tvirtą poziciją šiuo klausimu ir paragino kino pramonės atstovus imtis veiksmų.

36-erių metų amžiaus aktorė išplatintame pareiškime teigė, kad dėl tam tikrų potyrių bendraujant su šia organizacija jai teko „atsisakyti dalyvauti HFPA spaudos konferencijose“.

„Naują filmą reklamuojantiems aktoriams pridera dalyvauti spaudos konferencijose ir, žinoma, apdovanojimų ceremonijoje. Praeityje iš kai kurių HFPA narių neretai sulaukdavau seksistinio pobūdžio klausimų, nedaug tesiskiriančių nuo seksualinio priekabiavimo. Būtent dėl šios priežasties aš daugelį metų nebedalyvauju HFPA spaudos konferencijose“, – paaiškino S. Johansson.

Dviem „Oskarams“ nominuota moteris pridūrė, kad HFPA „įteisino tokie asmenys kaip Harvey Weinsteinas, siekiant padaryti „Auksinius gaublius“ Akademijos apdovanojimų („Oskarų“) pranašu, ir visa kino pramonė nusekė iš paskos“.

„Nebent HFPA bus įgyvendinta būtina esminė reforma, manau, kad atėjo metas atsiriboti nuo šios organizacijos ir sutelkti dėmesį į vienybės svarbą mūsų sąjungoms ir kino pramonei apskritai“, – reziumavo S. Johansson.

HFPA atstovai neatsakė į „People“ prašymą pakomentuoti situaciją.
Pirmadienį NBC taip pat ėmėsi veiksmų HFPA atžvilgiu ir pranešė, kad netransliuos 2022-ųjų „Auksinių gaublių“ ceremonijos. Tiesa, televizijos ir radijo tinklas visiškai nenutraukė bendradarbiavimo su šia organizacija.

„Toliau manome, kad HFPA ruošiasi reikšmingoms reformoms. Kita vertus, tokio masto pokyčiams įgyvendinti reikia nemažai laiko ir pastangų. Esame įsitikinę, jog HFPA turi neskubėti ir viską padaryti tinkamai. Taigi, NBC netransliuos 2022-ųjų „Auksinių gaublių“ apdovanojimų renginio. Jeigu organizacija įgyvendins savo planą, tikimės, kad galėsime transliuoti ceremoniją 2023 m.“, – pranešime spaudai nurodė NBC.

Praėjusį ketvirtadienį „Netflix“ vykdomasis direktorius ir vyriausiasis už turinį atsakingas pareigūnas Tedas Sarandosas HFPA vadovų komitetui nusiuntė el. laišką, kurį jie gavo netrukus po sėkmingo balsavimo dėl reformų įgyvendinimo.

Laiške T. Sarandosas rašė, kad balsavimas buvo „svarbus pirmas žingsnis“, tačiau „Netflix“ „nemano, jog pasiūlytos naujos politikos kryptys, ypač susijusios su naujų narių priėmimo sparta ir skaičiumi, padės įveikti HFPA narių įvairovės ir įtraukimo iššūkius ar užpildys spragą, atsiradusią dėl aiškių standartų, kaip turi veikti HFPA nariai, trūkumo“.

HFPA prezidentas Ali Saras atrašė T. Sarandosui ir pareiškė, kad HFPA „visada vertino santykius su „Netflix“, stengdamasi pasauliui pateikti kino filmų ir televizijos naujienas“.

„Girdime jūsų nuogąstavimus dėl pokyčių, kuriuos turi įgyvendinti mūsų asociacija, ir norime patikinti, jog kruopščiai planuojame kiekvieną iš jų, – pridūrė A. Saras. – Užtikriname, kad mūsų plane yra atsižvelgiama į šalininkų ir kritikų pastabas. Iš tikrųjų manome, kad mūsų planas leis įgyvendinti reikšmingų reformų ir pasiekti įtraukimą taip, kad asociacija galės didžiuotis visa kino pramonė.“

Praėjus dienai po „Netflix“ pareiškimo, „Amazon Studios“ patvirtino, kad irgi nebebendradarbiauja su HFPA. GLAAD taip pat papriekaištavo HFPA už prastą įtraukimą, kalbant apie LGBT bendruomenės atstovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)