Artėjančios premjeros proga, siūlome įdomiausius ir mažai kam žinomus faktus ne tik apie pačius Tomą bei Džerį, bet ir apie naująją juostą, kurioje susipina iš tikrųjų filmuoti vaizdai, garsūs aktoriai bei animuoti herojai.

Žiūrint filmą, atkreipkite dėmesį ne tik į nuotykius, vaizdus, bet ir į garsus. Filme panaudoti vieno iš pagrindinių herojų porelės kūrėjų Williamo Hannos nuo 1942 iki 1957 metų specialiai šiam animaciniam serialui įrašyti garsai. Tai reiškia, kad kai Tomas ar Džeris žiovaus, dejuos, juoksis, aikčios, kauks, žiūrovai girdės archyvinius garsinius efektus.

Į didžiuosius ekranus atkeliaujanti nuotaikinga juosta – pirma istorija apie legendinius Tomą ir Džerį, kuri pasirodys po šių personažų „tėvais“ tapusių Williamo Hannos bei Josepho Barberos mirties (garsieji animatoriai, sukūrę ne vieną animacinį šedevrą, Anapilin iškeliavo 2001-aisiais ir 2006 metais).

Turbūt nedaug kas žino, jog 1940 metais, kuomet „gimė“ jau legendiniais tapę šie animaciniai herojai, jie buvo pavadinti Jasperu ir Jinxiu. Po pirmosios serijos pasirodymo, kūrėjai nusprendė pakeisti vardus ir paskelbė konkursą. Tomo ir Džerio variantą pasiūlė vienas animatorius, labai mėgęs šiuo pavadinimu pavadintą kokteilį. Už tai jam atiteko 50 dolerių premija, o katinas ir peliukas nuo to laiko gavo būtent tuos vardus, kuriais iki šiol yra žinomi.

Nuo 1940-ųjų iki 2005 metų, kada pasirodė paskutinis epizodas, buvo sukurtos 163 animacinio serialo serijos. Paskutinė eteryje pasirodė 2005 m. rugsėjo 27 dieną. Tačiau nedaug trūko, kad Tomo ir Džerio nuotykiai baigtųsi jau po pirmo epizodo. MGM studija norėjo sustabdyti serialo kūrimą, nes galvojo, jog katino ir pelės nesutarimai vaizduojami daugelyje animacinių juostų ir dar vienas serialas apie tai niekieno nesudomins.

Tačiau net po 80-ties metų jie vis dar laikomi vieni populiariausių herojų. Kino teatruose pasirodančiame naujame filme drauge su animuotais Tomu bei Džeriu išvysime ir sparčiai karjeros laiptais Holivude kopiančią jauną aktorę Chloe Grace Moretz (ji puikiai žiūrovams pažįstama iš juostų „Septyni“, „Ekvalaizeris“, „Kerė“ ir kt.). Žvaigždė pasakoja, kad vaidmeniui įkvėpimo sėmėsi iš kino pasaulio legendų.

Kadras iš filmo "Tomas ir Džeris"

„Mano vaidinamas personažas, mergina Kayla, tai tokių nuostabių pavyzdžių ekrane, kaip Sandra Bullock, Jennifer Aniston, Meg Ryan bei Lucille Ball, kokteilis. Visi mes esame savaip panašūs į Tomą arba į Džerį. Aš labiau prijaučiu pastarajam. Mano herojė filme – tokia, kuri lipa per kitų galvas, kol galiausiai supranta, kad šiame pasaulyje dažniau nugali sąžiningumas. Tačiau prieš kameras iš sielos gelmių teko ištraukti ir tą niekšelę, kuri miega ir pasirodo tik tada, kai kažkas įskaudina. Būtent dėl to Kayla yra tokia sava – joje kiekvienas ras dalelę savęs“, – įsitikinusi Ch. G. Moretz.

Dauguma nuotykių filme vyks geriausiame Niujorko viešbutyje, kur nusprendžia apsistoti peliukas. Bėda tik ta, kad būtent čia netrukus vyks „šimtmečio vestuvės“. Norėdama sugauti Džerį, apsukri nauja viešbučio darbuotoja Kayla pagalbon pasitelkia Tomą – nes juk visiems žinoma, kad geriausiai su pelėmis tvarkosi katinai. O tada prasideda tikra beprotybė, grasinanti sugriauti merginos karjerą, šimtmečio vestuves ir, gali būti, kad ir patį viešbutį.

Kuo baigsis peliuko Džerio medžioklė ir kokių gudrybių imsis katinas Tomas, pamatysime jau nuo šio penktadienio, gegužės 7 dienos, į Lietuvos kino ekranus atkeliaujančioje lietuviškai dubliuotoje juostoje visai šeimai „Tomas ir Džeris“.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)