Tačiau sekmadienį Los Andžele įvykusios apdovanojimų įteikimo ceremonijos metu be dėmesio liko aiškus varžybų dėl "Oskarų" favoritas "Kuprotas kalnas" (Brokeback Mountain), kuris buvo gavęs daugiausiai nominacijų - keturias.

Vietoje jo už geriausią aktorių komandos darbą buvo apdovanota režisieriaus Paulo Haggiso "Avarija", pasakojanti apie keturis skirtingoms etninėms bendruomenėms priklausančius žmones, kurių gyvenimo keliai atsitiktinai susikerta. Šis Aktorių gildijos apdovanojimas yra geriausio filmo kategorijos apdovanojimo analogas.

P.S.Hoffmanas, sukūręs įspūdingą JAV rašytojo Trumano Capote vaidmenį, buvo pripažintas geriausiu aktoriumi, o R.Witherspoon, biografinėje juostoje apie kantri muzikos dainininką Johnny Cashą "Ties jausmų riba" suvaidinusi June Carter Cash, buvo pripažinta geriausia aktore.

Geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimas buvo įteiktas Paului Giamatti, kuris Rono Howardo filme "Pakilęs iš pelenų" (Cinderella Man) suvaidino bokso trenerį, o geriausia antrojo plano aktore tapo britė Rachel Weisz, sukūrusi vaidmenį Fernando Meirelleso trileryje "Ištikimasis sodininkas" (The Constant Gardener).

Ph.S.Hoffmanas įveikė "Kuprotame kalne" vaidinusį Heathą Ledgerį, "Ties jausmų riba" žvaigždę Joaquiną Phoenixą, juostos "Pakilęs iš pelenų" aktorių Russellą Crowe ir Davidą Strathairną, vaidinusį filme "Labos nakties ir sėkmės" (Good Night, and Good Luck).

R.Witherspoon nušluostė nosis "Oskarų" laureatėms Charlize Theron, kuri vaidino "Šiaurės šalyje" (North Country), ir Judi Dench, kuri nusifilmavo komedijoje "Ponia Henderson pristato" (Mrs Henderson Presents), taip pat - kinų aktorei Zhang Ziyi, kuri buvo nominuota už vaidmenį "Geišos išpažintyje" (Memoirs of a Geisha).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją