Apie ką mes čia…

Susirinkę švęsti artimame šeimos ir draugų rate vieną svarbiausių JAV švenčių – Padėkos dieną, neišskiriamos bičiulės Molė ir Ebė atsiduria nepavydėtinoje situacijoje, iš kurios joms teks kažkaip kapstytis. O viskas dėl to, jog horizonte pasirodo keli vyrai, kuriuos su merginomis bando supiršti jų artimieji.

Kūrinio turinys

Tokius filmus, kaip šis, geriausia yra žiūrėti ne kine, o namie prieš miegą, nes jie veikia geriau už migdomuosius. Nejuokauju. Sėdėdamas kino salėje pradėjau žiovauti taip, jog po pusvalandžio mane tiesiog apėmė miegas. Ir ne, nebuvau pervargęs ar mažai miegojęs naktį. Tiesiog šis filmas buvo toks nuobodus ir toks nuspėjamas, jog jį žiūrėti buvo tiesiog neįdomu.

O viskas todėl, jog tokias istorijas apie kažkokius draugų ar šeimos pasisėdėjimus, kurių metu įvyksta kažkas nesuplanuoto ir keisto, mes matėme jau šimtą kartų. Todėl viskas, kas buvo pateikta šios juostos siužetinėje linijoje, buvo jau kažkur matyta. Ir net ne po vieną kartą. Tad išvada – kūrėjams buvo visiškai nusispjauti ant žiūrovų, kuriems jie nusprendė pateikti visiškai prisvilusį pusfabrikatį.

Komediniai filmo elementai ribojosi juokeliais žemiau juostos, o šelmiški epizodai, kuriuose buvo norima pademonstruoti kažką seksualaus ir vulgaraus, atrodė kaip iš pigiausių erotinių filmų, kuriuos kažkada po 24 valandos rodydavo kai kurie televiziniai kanalai. Nei vieno karto per šios juostos peržiūrą nepasijuokiau, kas yra graudu, nes čia elementariai nebuvo iš ko juoktis. Na, nebent iš kūrėjų kreivų fantazijų, kurios visiškai nesuveikė.

Personažų juostoje labai daug, bet nei vienas iš jų nesukėlė man jokios simpatijos. Mums buvo parodytos tik tų personažų nykios ekspozicijos, kurios neleido nei įsigilinti į juos, nei patirti artimą ryšį su jais. Ir taip, kalbu apie visus herojus, o ne vien tuos antraplanius, kuriems išvis pritrūko ekraninio laiko. Tad Molė su Ebe nesugebėjo patraukti dėmesio savo „šelmiškais“ pasirodymais.

Daugiau net neturiu ką ir pasakyti apie šią visiškai nejuokingą juostą, kuri gali pasigirti tik vienu – trukme.

Techninė juostos pusė

Iš techninės dalies, filmas atrodo irgi pakankamai prastai. Tas chaotiškas ir labai į detales didelio dėmesio nekreipiantis kameros darbas tik pablogino bendrą situaciją. Garso ir vaizdo montažas prastas dėl pakankamai neatsakingų kūrėjų žingsnių ir tik garso takelis kažkiek gelbėja padėtį, nes jame galima išgirsti nemažai šaunių muzikinių kūrinių, tarp kurių ir žymios dainininkės LP kūriniai.

Aktorių kolektyvinis darbas

Man nuoširdžiai gaila, kad tikrai šaunios komedijų aktorės Malin Akerman ir Kat Dennings švaisto savo talentą ir laiką tokio pobūdžio projektuose, kuriuose ne tik, kad negalima pasimėgauti jų talentu, bet ir pamatyti kažką šviesaus. Be jų juostoje galima pamatyti dar ir būrį kitų žinomų aktorių kaip Jane Seymour, Ryanas Hansenas, Christine Taylor ir Chelsea Peretti. Apie jų vaidybą nesinori kalbėti, nes jos čia elementariai nebuvo.

Verdiktas

„Kalakutas, vynas ir merginos“ – visiškai padrikas, nejuokingas, nuobodžiai pateiktas bei jokio cinkelio neturintis komedinis projektas, kuris veikia geriau už bet kokius migdomuosius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)