HBO hitas, kurio premjera įvyko 2019 metais – drama, daugumą žiūrovų įtraukianti nuo pat pradžios iki paskutinių sekundžių. Penkių dalių serialas, kuriame vaidina tokie aktoriai kaip Jaredas Harrisas ir Stellanas Skarsgardas, atpasakoja tragiškus 1986 metų atominės jėgainės tragedijos įvykius.

„Enders Analysis“ tyrėjai aiškinosi, kokia tikimybė, kad žiūrovus užkabins jau pirmoji serialo serija ir jie jį pasižiūrės jį visą.

Nustatyta, kad, nors dauguma žiūrėjusiųjų ir žinojo, kaip įvyko nelaimė, ir kokie buvo jos padariniai, vis tik su malonumu peržiūrėjo visas dalis.

Lietuvoje filmuoto serialo trofėjų sąraše – „Emmy“, „Golden Globe“ ir BAFTA apdovanojimai.

Tomas Harringtonas iš „Anders Analysis“ pakomentavo tyrimo rezultatus: „Galima žmonėms išreklamuoti ir įpiršti pirmą kokią nors serialo seriją, tačiau, jeigu jiems nepatiko, antros žiūrėti nebepriversi“.

Būtent tokie pirmos serijos serialai, anot ekspertų, yra „Vanity Fair“, „This Time With Alan Partridge“ ir George‘o Clooney „Catch-22“. Kalbant apie projektus, kuriais susidomėjimas po pirmos serijos neišblėso, verta paminėti „Succession“, „The Bodyguard“ ir jau ilgai rodomą „Doc Martin“.

Kaip skelbia „The Guardian“, tai, kad vienas ar kitas serialas „BBC One“ rodomas geriausiu eterio laiku, jam bent jau Jungtinėje Karalystėje suteikia šiokio tokio pranašumo, nors žiūrovų įpročiai ir keičiasi.

„Channel 5“ atveju tai įvardijama kaip trūkumas.

Nuotraukų albume - akimirkos iš serialo filmavimų Vilniuje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)