Vis dėlto drama „Juodasis strazdas“, kurioje pagrindinius vaidmenis atlieka „Oskaro“ laureatės Susan Sarandon ir Kate Winslet, iš tiesų pasakoja apie nepagydomai sergančią mamą, nusprendusią nutraukti savo pačios gyvenimą ir paskutinį kartą sukviesti artimuosius po vienu stogu, rašoma pranešime spaudai.

Drama, kurioje K. Winslet kartu su aktore Mia Wasikowska vaidina S. Sarandon dukteris, Sam Neill jos vyrą, o Bex Taylor-Klaus dukters antrąją pusę, yra tarsi testamentas, liudijantis šeimos galią tamsiausiomis gyvenimo valandomis.

„Liūdniausias ar net siaubingiausias COVID aspektas yra tai, kad žmonės miršta vieni, palikę savo artimąjį greitosios pagalbos skyriuje ir nesupranta, kad gali jų daugiau nepamatyti, išskyrus atsisveikinimą mobiliuoju telefonu,“ – sako Susan Sarandon, lygindama istorijas, išgirstas iš ligoninėse dirbančių žmonių su dramos „Juodasis strazdas“ scenarijumi.

„Ir aš manau, kad tai padeda mums pasakyti žmonėms, kad mes juos mylime, ir būti su jais. Šiandieniniame pasaulyje iš tikrųjų susidurti su ta scena būtų siaubinga,“ – teigia prieš kiek daugiau nei savaitę 74-ąjį gimtadienį atšventusi aktorė.

Naujoji režisieriaus Roger Michell („Noting Hilas“, „Mano pusseserė Reičel“) kino juosta „Juodasis strazdas“ yra 2014 m. Danijos filmo „Tyli širdis“ perdirbinys, pateikiantis žvilgsnį į tai, kaip amiotrinė lateralinė sklerozė (angl. ALS), dar dažnai vadinama Lou Gehrig'o liga, paveikia visą šeimą.

„Tai, ko tikimės, nebūtinai nutiks, bet jūs tiesiog gausite galimybę išgyventi situaciją, kad galėtumėte sekundei žvilgtelėti ir įvertinti, ką žmonės tokioje situacijoje išgyvena,“ - sako S. Sarandon.

S. Sarandon gimė Niujorke, kol su šeima persikėlė į Edisoną, Naujajame Džersyje. Ji lankė Šv. Pranciškaus Asyžiečio gimnaziją, baigė Edisono vidurinę mokyklą. 2010 metais aktorė buvo įtraukta į Naujojo Džersio šlovės muziejų.

Nuo tada, kai prieš 50 metų debiutavo kine ir 1995 m. pelnė „Oskaro“ statulėlę už vaidmenį filme „Mirtininkas eina“, S. Sarandon visos savo karjeros metu stengėsi plėsti žiūrovų pasaulėžiūrą.

„Aš visada tikiuosi, kad po kiekviena mano sukurto filmo žmonės bus raginami tapti pagrindiniais veikėjais savo gyvenime,“ – mano aktorė.

Psichologinė drama „Juodasis strazdas“ kinuose nuo spalio 23 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)