"Kuprotas kalnas", kuriame pasakojama gėjų meilės istorija ir kuris sužavėjo kritikus, o į kino teatrus priviliojo nemažai žiūrovų, iš viso gavo keturis "Auksinius gaublius" - daugiausiai iš visų. Tarp šių apdovanojimų yra geriausio režisieriaus "Gaublys", atitekęs Angui Lee, ir geriausio scenarijaus bei geriausios dainos "Gaubliai".

Ši juosta prieš apdovanojimų įteikimo ceremoniją buvo laikoma favorite ir buvo gavusi daugiausiai nominacijų - net septynias, o dabar yra aiški pagrindinė pretendentė į garbingiausius JAV kino pramonės apdovanojimus "Oskarus", kurie bus išdalyti kovo mėnesį.

Tačiau filmas "Ties jausmų riba", pasakojantis apie ilgus metus trukusią dainininkų Johnny Casho ir June Carter Cash meilę, gali mesti "Kuprotam kalnui" rimtą iššūkį.

"Ties jausmų riba" gavo tris "Auksinius gaublius", tarp kurių yra geriausio komedijos ar miuziklo aktoriaus ir geriausios komedijos ar miuziklo aktorės apdovanojimai, atitekę Joaquinui Phoenixui ir Reese Witherspoon.

Geriausia dramos aktore buvo pripažinta Felicity Huffman, kuri filme "Transamerika" (Transamerica) suvaidino vyrą ties lyties pakeitimo riba, o geriausiu dramos aktoriumi tapo Philipas Seymouras Hoffmanas, filme "Capote" sukūręs rašytojo Trumano Capote vaidmenį.

"Auksiniai gaubliai" vainikavo vakarą, kurio metu filmų kūrėjai ir aktoriai ragino žiūrovus pamatyti daugiau nei gėjų meilės istorijas ir įžvelgti jose slypinčias meilės ir giminystės ryšių temas.

"Niekada negalima skirstyti kategorijomis ar stereotipais regiono ar kokios nors vietos. Žmonės įsimyli, ir taškas, - scenos užkulisiuose sakė A.Lee. - Tai - universali istorija ... Aš tik norėjau papasakoti meilės istoriją".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją