Kadaise pradėjusi pankų judėjimą ir savo išskirtiniu stiliumi sudrebinusi mados pasaulį, šiandien ji vadinama viena įtakingiausių pastarojo meto kūrėjų - tai neeilinė kūrėjos, verslininkės, aktyvios kovotojos ir pasaulinės įžymybės istorija. Iš pradžių iš jos modelių juokėsi televizijos laidose, o vėliau net du kartus ji pelnė garbingiausią metų dizainerės vardą. Filme kruopščiai sudėliota visa Vivienne kūrybinio kelio pradžia, unikalūs archyviniai kadrai bei jos artimiausių žmonių prisiminimai, rašoma pranešime spaudai.

Šiandien muziejaus kuratoriai itin atsargiai dėlioja jau istorija tapusius jos pankiškus marškinėlius, o pati Westwood į praeitį grežiotis nelinkusi. Dabar jai daug labiau rūpi šiandien aktualios klimato kaitos, žodžio laisvės, planetos išsaugojimo temos. Ir nors jos mados namai auga visame pasaulyje, pati Vivienne nėra tuo patenkinta - ji nori, kad žmonės vartotų mažiau, todėl bando sustabdyti savo pačios kompanijos augimą, nes pasauliui tiesiog nereikia dar vienos parduotuvės.

Filmo režisierė Lorna Tucker seniai pažįsta Vivienne, tad filmas leis pamatyti dizainerės gyvenimą iš labai arti - čia ji ne tik ryški ir pasitempusi, bet ir ką tik nubudusi, su pižama savo namuose. Trejus metus Lorna iš arti fiksavo mados ikonos kasdienybę, tad nenuostabu, kad kadruose - ir ne visada malonūs pokalbiai bei tikrieji mados namų užkulisiai.

Turbūt dėl to pati Vivienne filmu galiausiai nebuvo patenkinta ir po filmo pasirodymo jos su Lorna nebebendrauja. Tačiau režisierė sako, kad norėjo sukurti ne reklaminį mados namų filmą, o atskleisti daugiapusišką asmenybę. Pasak jos, dizainerę pažįstantys žmonės patvirtina, kad jai tai pavyko - tai tikriausias ir atviriausias Vivienne Westwood portretas.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją