Apie ką mes čia?

Filmo istorija sukasi aplink Nailsą, kuris diena iš dienos yra priverstas išgyventi tą pačią dieną – vienos porelės vestuves, į kurias jis yra pakviestas. Per vieną iš tokių pasikartojančių dienų į jo gyvenimą netikėtinai ateina paslaptinga mergina, kuri kardinaliai pakeičia jo požiūrį į susiklosčiusią situaciją. Ar jiems pavyks atsikratyti šio prakeiksmo? Ar visgi lemta bus amžinai įstringi toje pačioje dienoje?

Kūrinio turinys

Ar toks filmo apibūdinimas nieko Jums neprimena? Man jis primena kultinį 1993 metų hitą „Švilpiko diena“. Ir tai yra velniškai teisinga, nes juostos kūrėjai savotiškai pasiskolino mano paminėtos juostos idėją ir ją pritaikė šiuolaikiniams rėmams. Ir tai yra be galo smagu, nes bent jau man filmas nuo pradžios iki galo susižiūrėjo su labai dideliu susidomėjimu.

Tad esminiu šio filmo koziriu tampa scenarijus, kuris nepriverčia jaustis nepatogiai norint suvokti šios istorijos esmę. Viskas čia paaiškinta pakankamai gerai, todėl nemanau, kad pasibaigus filmui Jums kils kokie nors klausimai. O kas įdomiausia, tai net ne laiko kilpos siužetinis posūkis čia yra svarbus, o požiūris į santykius, žmonių mentalitetą bei aplinką, kurioje tenka atsidurti pagrindiniams veikėjams. Viskas šiuo atveju pateikta skoningai, su geru humoru ir savotiška satyra poelgiams, kuriuos mes elementariai padarome net nepagalvodami apie pasekmes.

Filmo personažams peržiūros metu jutau labai didelę simpatiją. Jie žmogiški ir turintys savo išraiškingas ydas, juos lengva suprasti ir užjausti, bet kas svarbiausia, kiekvienas iš jų puikiai atstovauja tam tikras pažiūras, kurios nėra itin paplitusios konservatyviose visuomenėse. Ir tai be galo šaunu, jog tokiu sarkastišku būdu yra pašiepiami elementarūs ne liberalių pažiūrų žmonių požiūriai.

Be humoro ir gerų personažų, filmas dovanoja ir labai šiltą meilės istoriją, kurią tiesiog malonu žiūrėti ir ja mėgautis. Be abejonės, šį filmą peržiūrėsiu dar ne kartą, nes tai lengvas ir tuo pačiu rimtas mintis gvildenantis projektas, kurį patariu pasižiūrėti.

Techninė juostos pusė

Kas dėl vizualios juostos dalies, tai beveik visas veiksmas vyksta toje pačioje vietoje, todėl pagirti čia galėčiau meninį visumos apipavidalinimą, gerą muziką, tvarkingą kameros darbą ir aišku nuostabų montažą, kuris leido pasinerti į laiko kilpoje įstrigusių žmonių išgyvenimus, jog istorija šiuo atveju buvo sudėliota itin gerai.

Aktorių kolektyvinis darbas

Iš aktorių paminėti vertėtų du – puikų komiką ir scenaristą Andy‘į Sambergą bei visiems gerai iš serialo „Kaip aš susipažinau su Jūsų mama“ žinomą Cristin Milioti. Puiki chemija tarp šių aktorių irgi davė savo vaisių, jog stebint juos ekrane nesunku patikėti tuo, ką jų suvaidinti personažai daro ar jaučia. Dar čia galime pamatyti J. K. Simmonsą, Peterį Gallagerį ir Tylerį Hoechliną, kurie taip pat turėjo šiek tiek šlovės akimirkų.

Verdiktas

„Palm Springs“ – vienas geresnių šių metų projektų, kurį žiūrint jaučiamas tiesiog didžiulis malonumas dėl puikios istorijos, geros vaidybos, komiškų momentų ir jaukios atmosferos. O ko daugiau reikia vasariškai kino pramogai? Tad šis juosta tampa itin geru pasirinkimu kelionei į kiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)