„Šiuo renginiu norime paskelbti simbolinius Vytauto Kernagio metus, kurie žymės ne tik maestro 70 metų jubiliejų, bet ir kitų metų pavasarį pasirodysiantį dokumentinį Andriaus Lekavičiaus filmą „KERNAGIS“, – pranešime spaudai sakė „Kino po žvaigždėmis“ vadovė Andrė Balžekienė.

Seanse žiūrovų laukė jautrus „Vytauto Kernagio fondo“ organizuojama susitikimas – maestro V. Kernagis dainavo iš ekrano po žvaigždėmis, o jam gyvai pritarė muzikantai scenoje. Taip tarp „ten“ ir „čia“ atliekama muzika suskambėjo simboline proga.

Renginio akimirkos ir svečiai - nuotraukų albume:

„Vytauto Kernagio metai bus kupini visko. Per šiuos metus pasirodys mobilioji programėlė, kurioje galėsite rasti viską apie maestro: nuotraukas, vaizdo įrašus, diskografiją. Tai bus puiki platforma ir nepažįstantiems Kernagio – turės informaciją kaip ant delnoje vienoje vietoje. Taip pat bus išleista plokštelė ir, žinoma, filmas, atskleisiantis dar nepažintą Kernagį“, – sako maestro dukra Eglė Kernagytė.

Išankstinės premjeros

Šių metų „Kino po žvaigždėmis“ sezone gausu premjerų. Viena jų – ilgai lauktas antrasis Linos Lužytės vaidybinis ilgametražis filmas „Pilis“, pasakojantis jautrią iš Lietuvos į Airiją emigravusių Monikos, jos mamos Jolantos ir močiutės istoriją. Taip pat žiūrovai galės juoktis prancūziško humoro komedijoje „Skyrybų klubas“, patirti pirmąją meilę Venecijos kino festivalyje pristatytoje dramoje „Pieniniai dantys“ bei išvysti Sandanso festivalio hitą – šiuolaikine „Švilpiko dienos“ versija vadinamą egzistencinę komediją „Palm Springsas“.

Išskirtinės asmenybės

Kine po atviru dangumi žiūrovų tradiciškai laukia susitikimai su išskirtinėmis asmenybėmis. Dokumentinis filmas „Leonardo Coheno meilės žodžiai“ nušvies mažai žinomą legendinio dainininko gyvenimo etapą. Dar vienas atlikėjas, kurį „Kine po žvaigždėmis“ pažinsime iš arčiau – legendinis armėnų kilmės prancūzų šansonjė, kompozitorius, aktorius Šarlis Aznavūras, vadinamas Prancūzijos Franku Sinatra. „Šarlis Aznavūras“ – tai legendinio dainininko filmas-dienoraštis, iliustruotas žymiausiomis jo dainomis.

Kosminiai vakarai

Šiemet „Kinas po žvaigždėmis“ kelia akis į dangų ir kviečia pasižvalgyti kosmoso platybėse. Christopher Nolano filmas „Tarp žvaigždžių“ kelia klausimą – ar žmonijai lemta mirti Žemėje? Grupė bebaimių astronautų leidžiasi į kosmoso gelmes ieškoti atsakymų. Įtraukiantis dokumentinis filmas „Erdvėlaivis Žemė“ pasakoja apie ambicingo projekto „Biosfera 2“ gimimą. 1991-aisiais aštuoni žmonės, apvilkti futuristinėmis uniformomis atsisveikino su įprastu gyvenimu ir dviems metams užsidarė po oro nepraleidžiančiais stikliniais kupolais. Nors jie ir nepaliko Žemės orbitos, jų misija siekė atsakyti į klausimą, ar įmanoma sukurti sąlygas žmonijai gyventi kitose planetose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)