Apdovanojimus vedė Stephenas Manganas. Dėl koronaviruso sukeltų apribojimų jie vyko virtualiai – buvo tiesiogiai transliuojami BAFTA socialinių tinklų kanalais.

Anksčiau buvo numatyta, kad iškilmingi apdovanojimai įvyks balandžio mėnesį, tačiau dėl pandemijos šis įvykis buvo atidėtas.

Triumfavęs serialas „Černobylis“ gavo apdovanojimus už geriausią kostiumų dizainą (dizainerė Odile Dicks-Mireaux), už geriausią režisūrą (režisierius Johanas Renckas), geriausią muziką (kompozitorius Hilduras Gudnadottiras), už geriausią fotografiją ir apšvietimą (Jakobas Ihre), už garsą, filmo gamybą, montažą. 2019-iais išleista istorinė drama pasakoja apie 1986 m. balandžio mėnesį įvykusią branduolinę katastrofą.

Anksčiau serialas „Černobylis“ buvo nominuotas 19 „Emmy“ statulėlių. Tuomet scenarijaus autorius Craigas Mazinas atsiimdamas apdovanojimą dėkojo ne tik komandai, bet tarė ypatingą padėkos žodį ir lietuviams, kurie, kaip sakė jis, priėmė kūrėjus į šalį ir tapo didele serialo dalimi.

„Dėkoju Lietuvai, kad įsileido mus į savo namus ir lietuviams, kurie atidavė tiek daug savęs", — sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)