Kitose dviejose kino kategorijose juosta "Slėpkit pamerges" ("Wedding Crashers") buvo pripažinta geriausia komedija, o "Čarlis ir šokolado fabrikas" ("Charlie and the Chocolate Factory") - geriausiu filmu visai šeimai.

"Žvaigždžių karų" režisieriui George`ui Lucasui Žiūrovų simpatijų apdovanojimai yra ypatingai svarbūs, nes jų laimėtojus renka ne žiniasklaida ar kino pramonės organizacijos, kaip kitų Holivudo apdovanojimų atveju, bet gerbėjai, balsuojantys internetu.





Šešias "Žvaigždžių karų" dalis, kurių sukūrimas kainavo milijardus dolerių, kritikai ir Holivudo apdovanojimų grupės yra įvertinusios nevienodai.

"Nesu didelis kritikų favoritas, bet kas jų klauso, - užlipęs ant scenos sakė G.Lucasas. - Priežastis, kodėl kuriu filmus, esate jūs. Žiūrovai valdo".

Sandra Bullock buvo išrinkta mėgstamiausia kino aktore, o Reese Witherspoon, filme "Ties jausmų riba" (Walk the Line") suvaidinusi kantri muzikos dainininkę Džun Karter, atsiėmė apdovanojimą už geriausią pagrindinį moters vaidmenį. Dieną prieš tai ji pelnė Kritikų simpatijų apdovanojimą, bet kaip ir G.Lucasas pažymėjo, jog Žiūrovų simpatijų prizai turi ypatingą reikšmę.

"Jūs balsavote už mus, o ne nuobodūs asmenys uždaruose kambariuose... Žmonės, kurie balsavo, iš tikrųjų ir eina į kino teatrus", - sakė ji.

Jennifer Garner buvo pripažinta geriausia veiksmo filmų aktore, šioje kategorijoje nurungusi Angeliną Jolie ir Catherine Zeta-Jones. Tuo tarpu mėgstamiausio veiksmo filmų aktoriaus apdovanojimą laimėjo Matthew McConaughey, aplenkęs Bradą Pittą ir "The Rock".

Tačiau B.Pittą žiūrovai išrinko geriausiu pagrindinio vyro vaidmens atlikėju, o Johnny Deppą - mėgstamiausiu kino aktoriumi. Nė vienas iš jų apdovanojimų ceremonijoje nedalyvavo.

TELEVIZIJA IR MUZIKA

Ray`us Romano tapo mėgstamiausiu televizijos aktoriumi, nors jo serialas "Visi myli Reimondą" ("Everybody Loves Raymond") neberodomas jau daug mėnesių. Šis serialas taip pat buvo išrinktas geriausia televizijos komedija, o "Mano vardas yra Erlas" ("My Name is Earl") kūrėjai atsiėmė trofėjų už geriausią naują televizijos komediją.

Kiti televizijos apdovanojimai atiteko "CSI kriminalistams" ("CSI: Crime Scene Investigation"), kurie buvo pripažinti geriausiu draminiu serialu, ir "Pabėgimui iš kalėjimo" ("Prison Break"), išrinktam geriausiu nauju draminiu serialu.

Ellen DeGeneres tapo geriausia dienos pokalbių šou vedėja, o Jay`us Leno - geriausiu vėlaus vakaro šou vedėju.

"Amerikos dievaitį" ("American Idol") žiūrovai išrinko geriausiu konkuravimo šou, o "Ekstremalius pokyčius: namų pertvarkymą" ("Extreme Makeover: Home Edition") - mėgstamiausiu realybės šou.

Muzikos kategorijose buvusi "Amerikos dievaičio" žvaigždė Kelly Clarkson buvo apdovanota kaip geriausia atlikėja, o kantri muzikos žvaigždė Timas McGraw - kaip geriausias atlikėjas.

Rokeriai "Green Day" pelnė apdovanojimą kaip geriausia muzikos grupė, o U2 buvo pagerbta už geriausią koncertinį turą.

Dainininkė Jessica Simpson, neseniai išsiskyrusi su vyru Nicku Lachey, pradėjo apdovanojimų ceremoniją daina "These Boots Are Made For Walkin'", o vėliau jos kūrinys iš nuotykių komedijos "Hazardo ketvertukas" ("The Dukes of Hazzard") buvo išrinkta mėgstamiausia filmo daina.

Dainininkė padėkojo savo gerbėjams, tačiau apie išsiskyrimą su N.Lachey neužsiminė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją