Tačiau tarp būrio susidomėjusių žiūrovų atsirado ir nepatenkintų tuo, ką pamatė. Šiandien jau parengta peticija, kuria reikalaujama, kad minėta lenkų erotinė drama būtų pašalinta iš transliavimo platformos dėl žinutės, kurią jos kūrėjai, esą, stengiasi pasiųsti, informuoja cinemablend.com.

Į platformą Change.org įkeltą peticiją pasirašo vis daugiau piliečių. Kampanijos iniciatoriai kritikuoja „Netflix“ leidėjus už sutektą galimybę laisvai pasižiūrėti „365 dienas“. Vaizdo turinį transliuojantis gigantas kaltinamas dėl to, kad toleruoja filmą, ne tik propaguojantį seksualinę prievartą, bet ir šlovinantį Stokholmo sindromą.

Turint omeny, kad „Netflix“ dažnai žiūri įspūdžiams jautrus jaunimas, išsakyti priekaištai neabejotinai įgyja pagrįstumo.

Beje, peticija nėra vienintelė priešiškumo, kurį sukėlė lenkų filmas, apraiška. Kiek anksčiau kritikos „365 dienoms“ nepagailėjo iš Velso kilusi dainininkė Duffy: ji piktinosi žmonių grobimo ir seksualinės prievartos vaizdavimu itin palankioje šviesoje.

Atrodo, kad prieš filmą nukreipta kritika darosi vis aršesnė, tačiau formuojasi ir priešinga ne ką silpnesnė stovykla. Jos atstovai pagal Blankos Lipinskos romaną pastatytą filmą yra linkę laikyti įstabius potyrius ir jusles žadinančiu kūriniu.

Vertėtų prisiminti, kad „Netflix“ teikia galimybę pasižiūrėti ir tokį filmą kaip Gasparo Noe „Meilė“ („Love“). Jis gal ir mažiau kontraversiškas, bet taip pat kupinas šokiruojančių ir iškalbingų scenų. Kaip tik į jį atkreipė dėmesį „365 dienų“ gerbėjai, pasidalydami atitinkamu memu socialiniame tinkle „TikTok“.

„365 dienos“ tikrai nėra pirmas ir, aišku, tikrai nebus paskutinis per „Netflix“ transliuojamas filmas, sukėlęs prieštaringas reakcijas, bet yra pagrindo manyti, kad apie jį bus diskutuojama ilgiau nei įprastai.
Visa, kas vyksta, yra svarbu, mat filmo populiarumą ir dar du tomus rašytinės medžiagos (t. y. likusias dvi B. Lipinskos trilogijos dalis) galima laikyti kone garantija, kad bus imtasi kurti tęsinį. Tai, savo ruožtu, reiškia, kad vaizdo turinio transliavimo platforma pareikš didžiulį norą perimti iniciatyvą ir paversti „365 dienas“ autentišku „Netflix“ produktu.

Kol kas „365 dienų“ žiūrovų skaičius veikiausiai su pagreičiu augs, tačiau tikėtina, kad dėl jame gvildenamos temos traktuotės, į kurią buvo atkreiptas dėmesys, filmą žmonės vertins daug atsargiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)